25-ročnému Bystričanovi prišlo za volantom zle a havaroval

SPRÁVY
0 /

Foto: ilustr.

Občas sa stane, že dopravnej nehode  nedokáže zabrániť vodič, ktorému za volantom príde náhle nevoľno. Presne to sa stalo minulý týždeň počas víkendu 25-ročnému Bystričanovi, ktorý havaroval na jednom zo sídlisk mesta pod Urpínom.

Vodič v noci náhle upadol do bezvedomia a v plnej rýchlosti jeho Toyota Corolla narazila do zaparkovaného auta Opel Astra pred ním, ktoré odhodilo do blízkeho rodinného domu. Šťastím bolo, že v osudnej chvíli sa na ulici nenachádzal žiadny človek.

Svedkovia tvrdia, že v noci zrazu počuli silnú ranu a náraz. Na mieste zrážky zostali pri múriku rodinného domu dve zdemolované vozidlá. Vodič jedného z nich ležal na sedadle a chrčal, nevedel o sebe. „Na tiesňovú linku bola v piatok o 22:31 hod. ohlásená dopravná nehoda so zranenou a zakliesnenou osobou,“ potvrdil informácie od svedkov  hovorca Krajského riaditeľstva HaZZ  Erik Piater. Na mieste nehody zasahovali  traja hasiči s technikou.

„K dopravnej nehode došlo v dôsledku náhlej nevoľnosti 25-ročného vodiča,“ informovala  hovorkyňa Krajského riaditeľstva  PZ v Banskej Bystrici Petra Vašková.  Muža s  poranením hlavy a krčnej chrbtice previezli do Rooseveltovej nemocnice. Podľa lekárov jeho stav nie je vážny.

Nočnú nehodu v Banskej Bystrici podľa všetkého zapríčinil náhly záchvat vodiča, pričom našťastie nedošlo k žiadnemu smrteľnému zraneniu. Za prvých trinásť dní nového roka 2014 zahynul na slovenských cestách už tucet ľudí.

Zdroj: noviny.sk