Od októbra 2024 budú v MHD Banská Bystrica platiť už len nové virtuálne karty

SPRÁVY
20 /

Dopravca Slovenská autobusová doprava (SAD Zvolen)  prechádza na nový systém. Táto zmena si vyžaduje úpravu už vydaných plastových dopravných kariet, ktoré cestujúci využívajú v banskobystrickej MHD.

Do 30. septembra tohto roka je potrebné, aby cestujúci navštívili dopravnú kanceláriu na autobusovej stanici v Banskej Bystrici. Jej pracovníčky informácie z plastovej karty prenesenú na novú virtuálnu kartu. Od 1. októbra už nebude možné neprenesené plastové karty používať na linkách MHD.

Cestujúci, ktorí zatiaľ nemajú dopravnú kartu, si môžu novú zaobstarať registráciou v internetovom predaji SAD Zvolen na  https://sadzv.qrbus.me/account/login .

Pri registrácii je treba do systému vložiť naskenovaný doklad totožnosti. V prípade nároku na zľavu i aktuálnu fotografiu tváre a doklad preukazujúci nárok na zľavu.

Virtuálna dopravná karta slúži na bezhotovostné cestovanie vo vozidlách MHD a bude identifikovaná prostredníctvom fyzického identifikátora. Tým môže byť plastová dopravná karta po úprave v dopravnej kancelárii, ISIC karta či QR kód.

Môže na ňu byť nahratý finančný kredit, prostredníctvom ktorého cestujúci platí vo vozidle za jednorazový cestovný lístok alebo môže slúžiť ako nosič predplatného cestovného lístka. Dobíjanie kreditu je umožnené cez internetový predaj, v dopravnej kancelárii a u vodiča autobusu. Zakúpenie predplatného časového lístka je možné cez internetový predaj alebo v dopravnej kancelárii.

Zdroj: Mesto BB a SAD Zvolen , Foto: FB a ilustračné