Vo Zvolene – Rákoši sa bude stavať nový kruhový objazd na príjazdovej komunikácii od Banskej Bystrice

SPRÁVY
9 /

Dlho očakávaná prestavba križovatky v časti Rákoš pri vjazde do Zvolena zo Sliača a z rýchlostnej cesty R1 od Banskej Bystrice sa čoskoro stane skutočnosťou. Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) informuje, že kraj už vysúťažil zhotoviteľa kruhového objazdu a v najbližších dňoch s ním podpíše zmluvu.

Banskobystrický župan Ondrej Lunter uvádza:

Výstavba za viac ako 1,5 milióna eur by tak mohla začať najneskôr v júni. V našom krajskom rozpočte máme na výstavbu tejto križovatky 900 tisíc eur, so zvyšnými peniazmi počítame z integrovanej územnej stratégie (IUS), v rámci ktorej máme tento projekt schválený. Končia sa tak roky komplikácií, ktoré spôsobilo najmä náročné a zdĺhavé vysporadúvanie pozemkov a získavanie stavebného povolenia.“

Ondrej Lunter

Ondrej Lunter

V najbližších dňoch s podpíše BBSK so zhotoviteľom  zmluvu a výstavba za viac ako 1,5 milióna eur by tak mohla začať najneskôr v júni.

„Mám z toho obrovskú radosť a ďakujem za spoluprácu aj zástupcom mesta Zvolen. Nevzdali sme to, spoločne hľadali riešenia a dnes ľuďom doručíme sľub, ktorý sme dali. Verím, že aj súčasná vláda svoje sľuby dodrží a peniaze na projekty v rámci Integrovanej územnej stratégie uvoľní tak, ako bolo dohodnuté,“

dodáva Lunter.

Kruhová križovatka v časti Rákoš by mala vzniknúť na vjazde do Zvolena v smere zo Sliača, blízko bývalého nákupného strediska. Na tomto mieste vznikajú pomerne zložité dopravné situácie, ktoré poznajú aj mnohí Bystričania jazdiaci do Zvolena po odbočení z R1.

Vyrieši sa tak ďalší z dopravných problémov na prístupovej ceste do Zvolena aj výjazde z mesta.

Zdroj: (tom) a BBSK , Foto: ilustračné