Pozor zmena: Futbalová Dukla v sobotu doma s Myjavou!

ŠPORT
0 /

Futbalové kluby Spartak Myjava a Dukla Banská Bystrica si vymenili domáce prostredie vzájomných stretnutí v jesennej časti najvyššej slovenskej súťaže. Naše seniorské mužstvo malo pôvodne odohrať zápas 3. kola Fortuna ligy proti myjavskému Spartaku na pôde súpera, teda už túto sobotu o 17:30 h na štadióne v Brezovej pod Bradlom. Napokon je všetko inak a duel sa odohrá na bystrických Štiavničkách.

Riadiaci orgán Fortuna ligy ÚLK pristúpil po dohode oboch klubov k zmene dejiska zápasu, nakoľko inšpekcia neoznačila štadión v Brezovej za spôsobilý k odohraniu ligového zápasu. Zápas 3. kola Fortuna ligy medzi FK Dukla a Spartakom Myjava sa tak uskutoční  v sobotu 26.júla 2014 s úvodným výkopom o 19:00 h na Štiavničkách. V 14. kole sa potom bude hrať 18. októbra v Myjave. Výkonný riaditeľ ÚLK Michal Mertinyák k tomuto rozhodnutiu uviedol:

„Únia ligových klubov ako riadiaci orgán najvyššej futbalovej súťaže na Slovensku schválila zmenu poradia zápasov 3. a 14. kola z dôvodu rekonštrukcie hracej plochy na ihrisku Spartaka Myjava, čo je ďalšia z významných aktivít pri zveľaďovaní areálu myjavského štadióna. Únia by zároveň chcela aj týmto spôsobom vyjadriť poďakovanie predstaviteľom oboch klubov, ktorí promptne reagovali na vzniknutú situáciu a po vzájomnej dohode pristúpili k takémuto riešeniu. Čas októbrového zápasu 14. kola je stanovený na 18.00 h.“

V Myjave na futbalovom štadióne prebieha výmena trávnatej plochy. Nejde o jednoduchú záležitosť, takže ohrozený je aj ďalší ich plánovaný duel o dva týždne neskôr. Michal Mertinyák dodáva:

„Intenzívne komunikuje s vedením myjavského klubu o mieste konania stretnutia 5. kola Fortuna ligy medzi Spartakom a FC ViOn Zlaté Moravce, ktorý sa mal podľa pôvodného programu taktiež odohrať v Myjave…“

Banskobystrických futbalistov teda budeme môcť vidieť priamo v akcii tri víkendy po sebe. Už túto sobotu o 19.00 hod. doma na Štiavničkách, keď nastúpia proti Myjave, o týždeň neskôr druhého augusta v neďalekej Podbrezovej, tam nastúpia proti Železiarom o 17.00 hodine a o ďalší týždeň v sobotu 9.augusta hostíme doma na štadióne SNP o 19.00 hodine Žilinu.

Autor: (job), Foto: Zdroj: Sportky.sk + internet