Obrovský záujem o lístky na hokej v Bystrici, je vypredané!

ŠPORT
10 /

V stredu ráno sa spustil predpredaj vstupeniek na piatkový šiesty semifinálový zápas bystrických hokejistov, ktorí hostia Nitru. Tento duel už môže rozhodnúť o postupe do finále. Záujem o lístky bol teda pochopiteľne obrovský. Nitrania ich opäť nedostali.

Po lístkoch na A a C tribúnu sa len tak zaprášilo. A to aj napriek cene 10 eur. Už pred ôsmou hodinou ráno sa začala tvoriť pred pokladňou na banskobystrickom štadióne dlhočizná rada. Predpredaj sa začal o deviatej hodine a každý jeden záujemca kupoval po štyri lístky. Najväčší dopyt bol po vstupenkách na A tribúnu za striedačkami tímov a C tribúnu za časomierou. Tie sa pomerne rýchlo vypredali. Popoludňajší predaj sa teda zúžil na voľné miesta za jednou z brán, teda na B – tribúnu. Tie sa taktiež vypredali. Do ochrannej zóny, teda priestoru pred pokladňou, pustili pracovníci SBS iba tých ľudí, u ktorých sa predpokladá, že budú fandiť našim ´baranom´. Aj tento šiesty duel je totiž rizikový a spadá pod osobité smernice SZĽH. Klubová stránka na to upozorňovala už v utorok týmto znením:

„Pokladňa hokejového klubu a priestor pred pokladňou bude zabezpečovať SBS, ktorá bude dohliadať na pokojný priebeh a bezpečnosť na mieste zhromažďovania sa ľudí. Priestor pred a v okolí pokladne bude chráneným objektom a bezpečnostná služba bude postupovať v zmysle Zákona o SBS č. 473/2005 Z.z. Pracovníci SBS majú oprávnenie viesť evidenciu vstupov, výstupov do chráneného objektu/chránené miesto. Z uvedeného dôvodu sú oprávnení vyžadovať preukázaním sa preukazom totožnosti.“

Aj z tohto dôvodu, aby vstupenky cez Ticketportal nevykúpili fanúšikovia hostí, ktorí sa na to vo veľkom hotovali, sa realizoval predpredaj výhradne takýmto spôsobom, teda cez pokladňu pred banskobystrickým štadiónom s kontrolovanou ochrannou zónou. Samozrejme aj banskobystrickí priaznivci sú nasrdení, že si museli vyčkať dlhú radu, niektorí aj zobrať voľno v práci. Ak však chcú mať naši hokejisti pod Urpínom vskutku domáce prostredie, nič iné zrejme klubu ani nezostávalo. Spokojní dnes mohli byť iba permanentkári. Tí mali miesto zaručené ak využili dobitie svojej permanentky ešte pred samotným hokejovým semifinále. Zajtra je predpredaj zrušený, všetky lístky sú už vypredané.

Autor: (bt), Foto: redakčné + facebook