Wau: Pripravuje sa najväčší prekážkový beh na Slovensku Memorial Race!

SPRÁVY
1 /

Viete, čo je Memorial Race 2015? Dvojica mladých organizátorov Miroslav Kuruc & Matúš Černák zo Žiaru nad Hronom pripravuje toto neobyčajné športové podujatie na  8.mája 2015. V spolupráci s nimi sme sa rozhodli túto nevšednú akciu predstaviť širokej verejnosti.

Na začiatku bol príbeh rímskeho vojaka

Podujatie Memorial Race Slovac republic 2015 je inšpirované skutočným príbehom rímskeho vojaka, ktorého odvelili na nebezpečnú misiu ďaleko od jeho domova, v začiatkoch tehotenstva jeho manželky.  Je to príbeh o hrdinstve, sile, odhodlaní, a láske.

Spomienky, vynárajúce sa skrz červený amulet, ktorý v sebe skrýva najdesivejšiu spomienku vojaka z detstva. Videl, ako mu matka navždy mizne v okovách barbarov zo života, no nemohol nič spraviť. Celý život čakal na okamih, ktorý práve nastal. Na pomstu. No osud zasiahol v dobe tehotenstva jeho manželky a posiela vojaka na jednu z najnebezpečnejších misií v jeho živote.

A tak poslaný na nebezpečnú misiu proti vrahom svojej matky, sľubujem pred Bohom, že sa vrátim živý, alebo umriem so cťou. Odvaha a sila nech ma sprevádza…“

Všetko sa zomlelo príliš rýchlo. Možno to bola zrada, ktorá zastihla légiu nepripravenú, možno osud, ktorý všetko zdramatizoval. Správy o páde légie sa šíria rýchlo.
Neskutočná úzkosť a beznádej precitla manželku rímskeho vojaka. Najhorší sen sa stal skutočnosťou. Nemôže sa s tým zmieriť ani tomu uveriť. V srdci cítila stále lásku svojho muža. A mala pravdu…

Zajatý vojak, ponechaný napospas osudu, obklopený mŕtvymi telami padlej légie, zbavený brnenia a zbraní. Všadeprítomná smrť, bezmocnosť, beznádej. „Toho kto chce, osud vedie, toho kto nechce, osud ťahá.

Odvaha, sila, vytrvalosť, rýchlosť, obratnosť a schopnosť nikdy sa nevzdávať. Vlastnosti, ktoré mu od mala vštepovala jeho matka, a ktoré zdedil po svojom otcovi, rímskom generálovi. Vďaka nim zdoláva vojak všetky prekážky osudu a vracia sa späť k svojej manželke. A presne tieto vlastnosti inšpirovali prekážkový beh MEMORIAL RACE 2015 SLOVAK REPUBLIC.

Trailer Memorial Race

Memorial Race 2015 je jeden  z najlepších a najatraktívnejších prekážkových behov na Slovensku. Na základe legendy o rímskom vojakovi bol natočený aj oficiálny trailer k podujatiu. Jeho príbeh dokonale odzrkadľuje charakter Memorial Race, ktorý má za cieľ uctiť si pamiatku ľudí, ktorí museli riskovať svoj život a padnúť na úplné dno pre záchranu svojho života, a ukázať ľudom, že nič nie je nemožné, ak v to človek verí každou bunkou svojho tela. Podujatie bude podporené veľmi atraktívnym úvodným aj záverečným ceremoniálom s minútou ticha…

Dejiskom akčných, ale i romantických scén, sa stala krásna slovenská príroda v oblasti Žiaru nad Hronom. Jeden z hlavných organizátorov Matúš Černák popísal priebeh výroby traileru takto:

„Natáčanie oficiálneho traileru k podujatiu Memorial Race sa z rakúskeho Carnunta prenieslo do prostredia nádhernej prírodnej scenérie v oblasti Žiaru nad Hronom, ktorá posilnila atmosféru akčných a romantických scén. Scenár Miroslava  Kuruca sa veľmi nemenil, prišlo len k malým zmenám, v ktorých sme sa museli prispôsobiť prostrediu.“

Natáčanie bolo občas akčné, ale všetko dopadlo OK.

„Stačil krok vedľa a išlo o život. Zraneniam sa našťastie predišlo výbornou disciplínou a rešpektom, avšak niektorí z nás si ale domov odniesli rôzne škrabance, dokonca veľmi zaujímavé uštipnutie hmyzom, ktorého sa nám nepodarilo identifikovať,“ 

dodáva s úsmevom Černák.

Miestom činu bude KOPERNICA pri Kremnici

Motokrosový areál Kopernica má vynikajúce predispozície na vytvorenie vysoko kvalitnej tratev dĺžke 7 km s 15 prekážkami, z čoho každá je z iného druhu športu a dá zabrať aj tým najzdatnejším. Jednotlivé prekážky netvoria organizátormi, ako pri iných prekážkových behoch, ale priamo profesionáli vo svojom odvetví, čo znamená ich najvyššiu kvalitu a náročnosť.

Nemožnosť skrátenia trate, prípadne nesplnenia prekážky, poteší korektných pretekárov. Výsledková listina a sieň slávy Memorial Race, so symbolickým pamätníkom zasa poteší súťaživých pretekárov. Veľmi atraktívny a pôsobivýje úvodný a záverečný ceremoniál.

Zúčastniť sa pretekov môže jednotlivec a prípadne aj družstvo(minimálne štyria pre kolektívne zvládnutie určitých prekážok, ktoré budú špeciálne navrhnuté zvlášť pre jednotlivcov a zvlášť pre tímy).Na podujatí sú vítané aj rodiny pretekárov. O zaujímavý program sa im postarajú organizátori formou zaujímavých infostánkov (napr. Červený kríž, Hasičský zbor a ďalšie), formou atraktívnych ukážok boja rímskej légie.

Memorial Race Slovak Republic 2015 v bodoch:

– 8.máj 2015 – Motokrosový areál Kopernica (pri Kremnici) s parkovaním
– úvodný a záverečný ceremoniál v dobovej tematike
– prekážkový beh na 7 km (lúka, les, voda) + 15 prekážok
– kvalitná trať bez možnosti skracovania, a obchádzania prekážok
– minúta ticha a symbolické položenie poslednej medaile na pamätník
– podujatie postavené na vyšších hodnotách podporené ceremoniálmi
– prekážky postavené odborníkmi v daných oblastiach
– moderátor, kameramani, fotografi + rozhovory
– bufety, parkovacie miesta, atrakcie pre deti (kone, …)
– po podujatí afterparty (hudobný program – koncerty a vystúpenia)
Organizátori z MM Pro s.r.o. už môžu potvrdiť záujem širokej verejnosti o vstupenky na toto podujatie Predpredaj za výhodných podmienok sa spustil už 1.augusta 2014. V cene je možnosť parkovania priamo na mieste podujatia, vyhradené miesta na prípadný nocľah a samozrejme aj vstup na afterparty „Záujemcovia by nemali kúpu vstupenky odkladať, nakoľko Memorial Race, má limitovaný počet účastníkov,“ upozorňuje Matúš Černák.

Cena vstupenky v predpredaji s 50% zľavou cez partnerov podujatia  je 25 €. Bežná cena je potom 50 €. Vstupenka zahŕňaštartovné pre jednu osobu, nápoj, medailu a pamätnú listinu v prípade úspešného zvládnutia trate. Prvých 300 účastníkov, ktorí si zakúpia vstupenku, dostane proteínový nápoj zdarma. Prvých 50 pretekárov v cieli získa tričko Memorial Race.

Kúpou vstupenky prispejete na kúpu hračiek a prekvapení pre detských onkologických pacientov. Aj oni musia zdolávať prekážky pre svoju záchranu a vedia, že nič nie je nemožné, preto neprestávajú veriť. Ich odhodlanie a viera nech nám je príkladom. V prípade, že chcete prispieť len na benefičnú akciu, môžete tak urobiť ľubovoľnou sumou na účet: 4020324879/7500 ČSOB.

Všetky potrebné informácie získate na oficiálnom webe  www.memorialrace.com, a  FB page – www.facebook.com a oficiálnom blogu memorial-race.blogspot.sk.

Zdroj: Memorial Race 2015