Kúpele Sliač budú hostiť ďalšie podujatie, ktoré poteší milovníkov kvalitných vín v regióne

SPRÁVY
0 /

Sezóna ochutnávok lahodného moku z hrozna je v plnom prúde. Kúpele Sliač privítajú vinárov z celého Slovenska a zahraničia počas podujatia Nevinne o víne na Pohroní, ktoré sa uskutoční v sobotu 11. mája 2024. V priestoroch kúpeľov sa návštevníkom predstaví viac ako 200 druhov vína od viac ako 20 vybraných vinárstiev.

Sliačske kúpele sa na chvíľu premenia na omamnou vôňou nasýtené miesto, kde si návštevníci a milovníci vína priamo v srdci nádhernej prírody budú môcť vychutnať výnimočnú, neriadenú degustáciu vín od autorov konceptu Nevinne o víne.

Priestory Kina Palace sa zaplnia prezentujúcimi vinárstvami a na čarovnom Nádvorí KH Palace sa budú môcť návštevníci ponoriť do tajov tohto obľúbeného nápoja, ku ktorému bude pripravené aj chutné občerstvenie v podobe pagáčikov či syrových pochúťok.

Pre tých, ktorým po degustácii či pobyte v kúpeľnom parku vytrávi, budú pripravené aj streetfood špeciality. Organizátor podujatí Danube Wine sľubuje skutočne originálny zážitok s jedinečnou ochutnávkou vybraných aj ocenených druhov vín.

Sme radi, že si takéto podujatie našlo cestu práve k nám, obzvlášť v čase, kedy sme na prahu otvorenia letnej sezóny. V nej plánujeme ešte znásobiť kultúrne podujatia, ktorými už naše kúpele žijú. Degustačným konceptom sa nám navyše otvára priestor ešte viac spestriť ponuku divadelných, koncertných či rodinných podujatí, na ktoré sú už naši návštevníci zvyknutí, či dokonca osloviť také publikum, ktoré k nám možno ešte nezavítalo,“

ozrejmuje prítomnosť vinárskeho podujatia v priestoroch Kúpeľov Sliač ich riaditeľ Martin Beňuch.

Martin Beňuch

Martin Beňuch

V rámci degustácie budú mať návštevníci možnosť objaviť rozmanité chute nápoja, v ktorom je pravda, ale aj porozprávať sa o jeho výrobe či výnimočnosti so samotnými vinármi.

Okrem iných budú predstavené aj vína, ktoré ocenila prestížna medzinárodná porota na 10. ročníku veľkej medzinárodnej súťaže vín Danube Wine Challenge 2023 veľkou zlatou, zlatou a striebornou medailou alebo iným ocenením.

Zažiť takúto úžasnú priateľskú atmosféru by som dopriala naozaj každému. Pravidelne sa s partiou zúčastňujeme týchto podujatí a vždy sú zárukou dobrej nálady a skvelého vína. Ja vyhľadávam rôzne ružové vína, ale máme v skupinke aj milovníka tokajských, alebo rizlingov. Každý si tu nájde to svoje,“

odpovedá na otázku prečo navštíviť toto podujatie jeho pravidelná návštevníčka Veronika Martinkovičová.

Lístky na podujatie sú k dispozícii TU.

Kúpele Sliač sú historicky prvými kúpeľmi na Slovensku, ktoré boli vďaka liečivej minerálnej vode s vysokým obsahom CO2 určené na liečbu srdcovo-cievnych ochorení.

Pri viac ako 200-ročnej tradícii v poskytovaní kúpeľnej starostlivosti sa špecializujú na liečbu viacerých zdravotných komplikácií. Okrem srdcovo-cievnych ochorení sú to indikácie pohybového aparátu, ženských chorôb, onkologických ochorení aj post-covidového syndrómu.

Hotel Palace

Hotel Palace

Zdroj: Essence communications , Foto: Kúpele Sliač a ilustračné