Spočiatku teplý týždeň sa cez Radvanský jarmok trochu schladí

SPRÁVY
0 /

Druhý septembrový týždeň v Banskej Bystrici patrí tradične Radvanskému jarmoku. Podľa predpovede sa počiatočné slnečné a teplé počasie v polovici týždňa zmení, pribudnú oblaky a ochladí sa.

Začiatkom týždňa bolo v meste pod Urpínom jasno. Denná teplota sa vyšplhala takmer na  30°C, v noci klesala k 9°C. V stredu sa obloha na Banskou Bystricou postupne zamračí. Cez deň sa ochladí na 24°C, popoludní môže aj spŕchnuť, nočná teplota bude na úrovni 10°C.

Štvrtok, keď sa otvoria prvé stánky na Radvanskom jarmoku, už bude zamračené s dažďom. Teplota cez deň klesne až na 14°C, v noci bude okolo 9°C. V piatok bude síce oblačno, ale už by malo iba občas spŕchnuť a vyjde sem tam aj slnko. Denná teplota sa bude pohybovať okolo 17°C, nočná klesne na  4°C.

Počas jarmočného víkendu bude polooblačno až jasno. Pršať by už od piatku nemalo. Denná teplota v sobotu a nedeľu sa dostane cez 20°C, nočná bude len okolo 5°C. Slnko na oblohe bude síce zápasiť  s oblakmi, ale napokon by malo nad nimi zvíťaziť.

Pre návštevníkov Radvanského jarmoku  to nemusí byť nepríjemné počasie, najmä keď ochutnajú niektoré z pripravených gurmánskych špecialít, zapijú to dobrým nápojom a zabavia sa na viacfarebnom kultúrnom programe.

Zdroj: Bystricoviny.sk