Plážové kúpalisko AQUALAND otvoria 1.júna aj s novinkami

SPRÁVY
34 /

Banskobystrické plážové kúpalisko AQUALAND začína novú letnú sezónnu už v pondelok 1.júna. Návštevníkov čaká niekoľko zaujímavých noviniek.

Plávanie v jazere, wakeboarding a vodné atrakcie

Konateľ Aqualand Slovakia s.r.o. Juraj Sninský k otvoreniu plážového kúpaliska pre náš portál uviedol:

„Dúfame, že toto leto bude omnoho priaznivejšie, ako to minulé. Hlavnou novinkou v sezóne 2015, o čo sme sa snažili po prieskume záujmu verejnosti, je obnovenie kúpania v jazere. Urobili sme niekoľko opatrení pri vtoku vody do jazera a prepojením úsekov oddelených mólom, aby voda, ktorá nateká do jazera, bola čo najčistejšia a cirkulovala. Hygienici práve odobrali vzorky a čakáme na ich vyhodnotenie. Podľa predbežných informácií by mala  byť voda v poriadku.“

Jazero bude rozdelené na tri časti. V severnej časti pri starom 50-metrovom bazéne s minerálnou vodou bude priestor na kúpanie. Stredná časť sa oddelí bójami pre novú atrakciu – vodné lyžovanie na vleku (wakeboarding) po celej dĺžke jazera cca 200 metrov, čo bude najdlhšia trať svojho druhu na Slovensku. Táto atrakcia by mala napomôcť okysličovaniu vody tak, aby sa v jazere netvorili riasy.

V južnej časti smerom k detskému zábavnému parku sa vytvorí AquaFun park pozostávajúci z vodných atrakcií, ako sú lezecké steny, mostíky, lávky šmýkačky a aquazorbingové gule na ploche 800 m2.

Inline korčuľovanie v areáli kúpaliska

„Okrem týchto noviniek na jazere sa snažíme vytvoriť z plážového kúpaliska rekreačno-športový areál využívaný celosezónne. Popri fungujúcom bedmintone a bowlingu pribudne okrem wakboardingu, ktorý by mal byť v prevádzke aj mimo sezóny od konca apríla do začiatku októbra, aj asfaltová dráha na inline korčuľovanie. Vybudovali sme ju na existujúcich obslužných komunikáciách v šírke 3 m, vznikol tak 900-metrový okruh,“

vysvetľuje Juraj Sninský, ktorý dohliada na prebiehajúce prípravné práce v celom areáli.

Inline dráhu budú môcť využívať ľudia na kolieskových korčuliach, ale aj biatlonisti na kolieskových lyžiach počas letnej prípravy. Uvažuje sa aj o možnosti využiť areál na mestský triatlon (plávanie, bicykel a beh). Slávnostné otvorenie tejto dráhy by malo byť koncom júna.

Pre záujemcov bude inline dráha k dispozícii nielen mimo kúpacej sezóny, ale aj počas nej ráno od 7:00 – 9:00 hod. a večer po 19:00 hod, aby nedochádzalo ku kolízii s návštevníkmi kúpaliska  V sektore pre seniorov sa vybudovaním dráhy rozšíril priestor na oddych s lehátkami v dvoch radoch, z ktorých sa jeden po kúpaní uvoľní pre korčuliarov.

V budúcnosti pribudnú nafukovacie šmýkačky ústiace do jedného dojazďovacieho detského bazéna. Uvažuje sa aj o ďalších novinkách, ktoré sa zverejnia v pravý čas.

„Pre nás je najdôležitejšie, aby  bola v bazénoch čistá voda,  čisto v areáli s vykosenou trávou a čistými chodnikmi, čisté toalety a aby sa pri bufetoch dlho nečakalo, aby sa tu ľudia cítili príjemne,“

dodáva Sninský.

Vybavenie plážového kúpaliska a vstupné

Súčasťou kúpaliska je jazero o rozlohe 2,50 ha, 6 bazénov o celkovej vodnej ploche 4.600 m2, 2 tobogany, 4 – dráhová vodná šmýkačka, detský zábavný park, 3 ihriská na plážový volejbal, 2 futbalové ihriská, 18 dráhový minigolfbowlingová halabedmintonová hala, stoly na stolný tenis a vodné bicykle.

V detskom a baby bazéne je teplota vody od 30°C do 32°C, voda v  I-čku bazéne má 28°C, pri ktorom sú aj nové toalety. V areáli sa nachádza 11 bufetov s rýchlym občerstvením. Tie ponúkajú hotové a vyprážané jedlá, špeciality pripravované na grile, čerstvé langoše, nanuky, zmrzlinu a vychladené nápoje.

Základné celodenné vstupné pre dôchodcov bude 2,70 €, deti 3 € a dospelí 4,90 € s tým, že sa zachovajú všetky doterajšie zľavy a akcie.

Cenník s potrebnými informáciami nájdete na www.aqualandbb.eu.

Autor: (tom), Foto: Mirka Chabadová