100. výročie narodenia Jána Bodenka

SPRÁVY
0 /

V pondelok 14. marca 2011 o 16.00 hodine sa v Spoločenskej sále Štátnej vedeckej knižnice uskutočnilo stretnutie v rámci cyklu Osobnosti. Popoludnie polo venované spomienke na spisovateľa, prekladateľa a autora literatúry pre mládež, Jánovi Bodenkovi. Organizátorom podujatia bola Štátna vedecká knižnica – Literárne a hudobné múzeum.

svkbb_logoPodujatie, ktoré sa komalo pri príležitosti 100. výročia narodenia sa nieslo v duchu spomienok na výnimočného autora, ktorého témy sú stále aktuálne. So životom a dielom Jána Bodenka nás prišli oboznámiť tí, ktorí boli s autorom v osobnom, alebo pracovnom kontakte. Do súkromia nazreli spolu s Ing. Vilmou Makovickou, autorov prínos do literatúry nám priblížili odborníčky prof. PhDr. Brigita Šimonová, PaedDr. Jana Borguľová, PaedDr. Katarína Červenáková, literatúru pre deti a mládež začínajúca autorka Mária Vanková.

Program bol doplnený prezentáciou fotodokumentácie zo života autora. Spomienkové popoludnie spestril zostrih z filmu Skalní v ofsajde, ktorý bol natočený na námet satirického románu Jána Bodenka s názvom Katastrofa.

Zdroj: Svkbb.eu