Mladí futbalisti FK JUPIE Banská Bystrica – získali na turnaji bronzové medaily

ŠPORT
0 /

Šiesti hráči a dvaja brankári reprezentovali Banskú Bystricu na futbalovom turnaji Winter Cup 2013, ktorý sa uskutočnil v sobotu, 2. februára 2013 v športovej hale v Močenku.

2082_jupie-bystricaMužstvá boli rozdelené do dvoch päťčlenných skupín A a B, v ktorých sa hralo systémom štyria hráči a brankár a každý zápas trval 18 minút. Mladí futbalisti nastúpili vo veľkom štýle už na úvodný zápas proti FC Nitra, kedy bolo o zápase rozhodnuté už v 5. minúte, keď vyhrávali 3:0, zápas skončil 3:1. V druhom zápase proti FK INTER Bratislava JUPIE viedlo 1:0, po niekoľkých nepremenených šanciach  však inkasovalo náhodný vyrovnávajúci gól na 1:1, keď odrazená lopta od palubovky preskočila  brankára, v závere zápasu hráči JUPIE nastrelili ešte tyč súperovej brány.

Napriek krásnemu futbalu hráči predsa len nehrali naplno… Vtedy prišiel na rad tréner, ktorý vybudil hráčov v nasledujúcom zápase s OFK Dunajská Lužná k 120% výkonu. V tomto zápase sa hralo celý čas na súperovej strane, hráči predvádzali futbal plný krásnych momentov, nádherné prihrávky, množstvo šancí, držanie lopty bolo vo veľkej prevahe na strane Bystričanov. Nastrelili  4 tyčky, dvakrát nedali gól do prázdnej brány. V zápase  mužstvu a  hre aplaudovala celá hala. Napriek enormnému úsiliu však zápas skončil výsledkom 0:0. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

V poslednom zápase s ŠKP Dúbravka Bratislava  po dvoch nepremenených šanciach a jednej tyčke mužstvo JUPIE inkasovalo tri góly a zápas skončil 0:3. V skupine Bystričania obsadili druhé miesto a dostali sa do boja o bronzové medaily s druhým zo skupiny A, ktorým boli hráči MFK Topoľčany. Zápas sa znovu niesol pod taktovkou mužstva JUPIE, ktoré vyhrávalo 1:0, následne prišlo vyrovnanie súpera strelou z priameho kopu, v závere  znovu hráči JUPIE nepremenili 4 vyložené šance a tak nasledovali strely z pokutového kopu. Bola to dráma aká nemá obdoby, po troch základných rozstreloch došlo až v desiatej sérii k víťaznému rozstrelu pre JUPIE a chlapci získali zaslúžené bronzové medaily. V rozstrele sa vyznamenali hráči Jakub Hrnčiarik a Peter Jahoda. Za najlepšieho hráča turnaja bol vyhlásený Jakub Hrnčiarik. Poďakovanie však patrí všetkým hráčom, ktorí podali fascinujúci výkon.

 

Zostava: hráči: Matúš Fábry, Jakub Hrnčiarik, Peter Jahoda, Adam Poliak, Simon Sihelský, Vladimír Sklenka; brankári: Samuel Chladný, Viktor Polóny; tréner: Ján Polóny

 

Zdroj: Bystricoviny.sk