FOTO: Víťazom Školskej hokejbalovej ligy je ZŠ Podlavice

ŠPORT
0 /

Koncom júna sa v Aréne Barani uskutočnil finálový turnaj Školskej hokejbalovej a hokejovej ligy pre región Banská Bystrica v školskom roku 2013/14. Zvíťazilo družstvo ZŠ Podlavice.

V športovom areáli ZŠ Golianova sa 25. júna odohrávali kvalitné hokejbalové súboje mladých školských družstiev. Víťazom v kategórii starších žiakov sa  stal tím ZŠ Podlavice, druhé skončilo družstvo ZŠ Spojová a tretie miesto patrí starším žiakom ZŠ Radvaň.  Medaily najlepším tímom udeľoval primátor mesta Peter Gogola spolu s Michalom Handzušom.

37-ročný držiteľ Stanley Cupu a úspešný slovenský hokejový reprezentant Michal Handzuš chcezaložiť celoslovenskú hokejbalovú ligu pre školské deti, pričom základňa je priamo v meste pod Urpínom.

O tejto možnosti Handzuš rokoval ešte vlani s vtedajším županom Vladimírom Maňkom, ktorý bol tomu naklonený, rovnako ako mesto Banská Bystrica. Súčasné vedenie BBSK však zatiaľ neprejavilo snahu pokračovať v príprave tohto jedinečného projektu.

Takéto športové aktivity žiakov podporuje aj predseda komisie MsZ pre školstvo a šport Vlastimil Plavucha:

„Je to veľmi dobrá príležitosť k tomu, aby školopovinné deti aktívne športovali. Problémom Slovenska je, že na školách je málo telocviku a pohybových aktivít. Pokiaľ ich deti nezískajú doma s rovesníkmi alebo v kluboch, zaostávame v rozvoji športu oproti ostatným vyspelým krajinám. Preto podporujem Mišovu hokejbalovú myšlienku.“

Aj finálové hokejbalové zápolenia bystrických škôl v Aréne Barani  ukázali, že toto je jedna z ciest, ako pritiahnuť k hokejbalu a hokeju mladé talenty z nášho i ostatných regiónov Slovenska. Treba veriť, že Handzušova myšlienka časom predsa len nájde živnú pôdu a dočkáme sa podobných hokejbalových turnajov školákov nielen v Banskej Bystrici, ale na celom Slovensku.