FOTO: Dracula Gym a Šport Zóna v Sásovej po vyše mesiaci od otvorenia

ŠPORT
1 /

Na najväčšom banskobystrickom sídlisku Rudlová – Sásová sa 11. marca 2017 v zrekonštruovanej budove v bývalej pošty na Rudohorskej 31 slávnostne otváralo moderné  športovo – tréningové centrum Dracula Gym a Šport Zóna. Po vyše mesiaci sme sa boli pozrieť, ako toto nové športové zariadenie funguje.

Dracula Gym

Hneď na úvod treba povedať, že najmä popoludní je tu riadne rušno. Na tréningoch sa tu striedajú deti s dospelákmi, ktorých trénuje samotný Vladimír Dracula Moravčík. Jeho sen, ktorým bolo založenie vlastnej školy a výchova svojich nástupcov od najmenších športovcov po špičkových, sa napĺňa.

V Dracula Gyme vládne pohodová atmosféra aj medzi rodičmi, ktorí čakajú na koniec tréningu svojich ratolestí sledujúc ich počínanie. Napokon Vlado Moravčík je veľmi pozitívny človek, čo sa prenáša aj na ostatných.

„Rozbehlo sa nám to  tu celkom v pohode. Začali sme hlavne trénovať s deťmi, ale trénujeme aj ženy a dospelých chalanov. Mám veľmi dobrý pocit najmä z tých deciek, lebo tomu sa chcem venovať najviac. Už majú záujem aj niektoré hokejové a futbalové  triedy na spestrenie prípravy svojich reprezentantov, čo ma veľmi teší,“

povedal pre náš portál Vlado Moravčík.

Pri detských tréningoch sa nerobia rozdiely medzi dievčatami a chlapcami. Trénujú spolu už od piatich rokov. Vlado vedie ich tréningy takou hravou formou, ešte nie na kontakt, aby si deti zvykli na pohyb a šport ako taký.

Dracula je veľkým fanúšikom našich hokejových „baranov“. Chodí pravidelne na ich zápasy a pred finále s Nitrou ho bol navštíviť náš útočník a už aj slovenský reprezentant  Tomáš Matoušek, čo Vlado s úsmevom komentoval slovami:

„Ešte ho netrénujem, ale Mates si tieto tréningy bude chcieť určite zaradiť do hokejovej prípravy. Keď budú mať ďalší chalani z mužstva  takto skombinovať svoje tréningy, veľmi rád im vyjdem v ústrety.“

Svetový šampión v thaiboxe Vlado Moravčík (35) ešte stále profesionálne závodí. Už 6. mája ho v Žiline na  ENFUSION LIVE  čaká na silný súper z Maroka Hicham El Gaoui, aktuálny držiteľ titulu v kategórii do 80 kg.

„Nie je to pre mňa nová súťaž, lebo ja som už pod pravidlami ENFUSION boxoval 4 – 5 zápasov do 77 kg. Teraz idem o 3 kg do vyššej váhovej kategórie, čo je možno novinka. Čaká ma ťažký zápas, ale cítim sa dobre a som pripravený zabojovať aj o tento titul. Môj súper je z Maroka, žije a trénuje v Holandsku, bude to jeho obhajoba,“

dodal Dracula.

Šport Zóna

Ďalší zakladateľ Šport Zóny Vladimír Piperek o doterajšom fungovaní nového centra uviedol:

„ Funkčná zóna sa stretla tiež s veľmi dobrým ohlasom u ľudí. V podstate máme za sebou mesiac prevádzky a zabehli sme klasický box, detský a mužský thaibox. Úspech má ženský fit box na zlepšenie kondicie a vytvarovanie postavy pre ženy i brazílske džiu – džicu.  Dopoludnia  sa u nás pripravujú reprezentanti Slovenska v karate. Horné podlažie je v zatiaľ prevádzke na 50 percent, funguje tu detské karate a športovo – výživové centrum RedEdge.  Od budúceho týždňa pribudne masérka a fyzioterapeutka. Postupne to napĺňame. Všetko chce svoj čas, ale pracujeme na tom.“

V Šport Zóne pripravili aj OPEN GYM hodiny, kde si môžu prísť návštevníci zatrénovať i bez tunajších  trénerov. Tieto hodiny sú k dispozícii  v pondelok – piatok od 11:00 do 14:00 hod a cez víkend počas otváracích hodín po 8:00 hod. Pripravuje sa  aj spolupráca s viacerými športovými klubmi v Banskej Bystrici.

Samozrejme v hre je teraz aj poctivá príprava Vlada Moravčíka na majstrovský májový zápas v Žiline. Preto sme si so záujmom pozreli jeho tréning a zaznamenali v našej fotogalérii.

Do Šport Zóny sa zasa po čase vrátime, aby sme zistili, čo je tu nové a aké možnosti športového tréningu pre všetky vekové kategórie tu pribudli.

Autor: (tom), Foto: Mirka Chabadová a Dracula Gym