Frontman Euphory vydáva svoj sólový projekt

KULTÚRA
0 /

Známy hudobník a spevák z Banskej Bystrice Matej Danček vydal v týchto dňoch zaujímavý videoklip a song. Nesie názov – Bolo to súdené. K dispozícii je pre všetkých milovníkov hudby na známej internetovej databáze filmov a videí YouTube. Náš mladý hudobný a spevácky talent spolupracoval pri tvorbe skladby a videoklipu so známym slovenským producentom Jánom Zborovjanom. Pieseň má silný citový podtón.

Matej Danček so skladbou Bolo to súdené naštartoval svoj prvý sólový projekt. Predtým ako frontman kapely Euphory vytvoril textovo aj hudobne dve skladby – Kým je čas a Iba hra. Autorský textársky rukopis má na všetkých piesňach tejto známej sásovskej kapely. Pre Bystricoviny talentovaný hudobník a spevák povedal:

„Rozhodol som sa po troch rokoch v kapele Euphory pracovať aj na čisto svojom albume. Táto skladba Bolo to súdené je takou prvou lastovičkou a verím, že fanúšikov hudby zaujme. Predstavuje totiž iný štýl, než som doposiaľ prezentoval so skupinou Euphory. Ide o post-hardcore pop štýl, ktorý prezentujú známi interpreti ako Sleepinig with Sirens, Pierce the Veil, Senses Fail a ďalší. Chcem byť však originálny, teda nekopírovať nikoho zo známych svetových interpretov.“

Na skladbe Bolo to súdené spolupracoval Matej Danček s hudobným producentom Jánom Zborovjanom, ktorý je známy pod umeleckým pseudonymom Eraser. Produkoval mu hudbu, mix a mastering s dôrazom na najvyššiu kvalitu. Náš hudobný talent si sám vytvoril hudbu text i celkovú kompozíciu skladby. Videoklip sa točil na jeseň, je v HD kvalite a podieľalo sa na ňom päť ľudí. Natáčal sa v Banskej Bystrici. Pieseň môže zaujať tak mladú ako aj strednú generáciu, je však určená pre všetkých bez rozdielu veku či vyznania k hudobným žánrom, čo Matej Danček dokumentuje aj týmito slovami:

„Pieseň je o tom, ako človek príde o niekoho blízkeho. Pre mňa to má osobný význam. Inšpiroval ma príbeh, ktorý som prežil vo svojom živote, keď mi nedávno tragicky zomrela blízka osoba. Do popredia sa núka myšlienka, či sú veci naozaj súdené alebo nie. Niekedy sa totiž stanú naozaj nepredvídané veci a sú námetom nielen hudobným, ale aj umeleckým. Verím, že v skladbe Bolo to súdené sa nájdu viacerí s podobným osudom a bude vyhľadávaná nielen na YouTube, ale aj na iných sociálnych sieťach.“

Náš talentovaný a mladý banskobystrický hudobník a spevák chce tvoriť ďalšie skladby pre slovenský hudobný trh. Pokračuje na tvorbe albumu, v ktorom má byť viac piesní tohto moderného hudobného žánru post-hardcore pop štýl. Verí, že pieseň Bolo to súdené zaujme aj niektoré slovenské rádiá.

Autor: Jozef Balko, Foto: redakčné + autorské