Chytľavá tanečná atmosféra v bystrickej Europe už tento víkend strhne publikum

KULTÚRA
0 /

Hovorí sa, že tanec spája a lieči. Je to jazyk, ktorý nevyžaduje slová a vytvára dokonalú harmóniu medzi telom a dušou. Poďte sa o tom cez víkend presvedčiť  do banskobystrickej Europa SC, ktorá sa aj tento rok stane epicentrom tanečnej expresie a umenia. Nákupné centrum privíta na pódiu viac ako 600 tanečníkov a taktiež známy tanečný pár – Gabrielu Marcinkovú a Matyáša Adamca.

Neopakovateľný kultúrny zážitok čaká návštevníkov Europa SC počas víkendových dní 27. – 28. apríla 2024 v priestoroch centrálnej zóny Europy, kde sa bude oslavovať Medzinárodný deň tanca. Víkend plný zábavy, umenia a tanečných kreácií si môžu prísť vychutnať všetci, ktorí majú k tancu blízko – rodiny s deťmi, ale aj tí, ktorí sa chcú inšpirovať či len odreagovať.

Tento rok budú Dni tanca rozdelené do dvoch dní. Na bohatom programe budú mať zásluhu tanečné školy, štúdiá a súbory z Banskej Bystrice a okolitých regiónov, ktoré predvedú nezabudnuteľné tanečné výkony.

„S nárastom počtu účastníkov, sme sa rozhodli tento rok rozšíriť akciu na celý víkend. Návštevníkom by sme tak radi ponúkli ešte väčšie spektrum predstavení rôznych tanečných štýlov, a samozrejme zážitok z jedinečnej atmosféry. Účinkujúcim zase chceme poskytnúť väčší priestor na ich umelecké prezentácie,“

hovorí Marek Polomský, Marketing Manager Europa SC.

V sobotu sa môžu návštevníci tešiť na moderné tance, spoločenské tance, streetdance a contemporary dance. Nedeľa bude patriť tradičnému slovenskému folklóru. Spolu sa predstaví takmer 30 tanečných škôl z celého banskobystrického regiónu. Budú medzi nimi aj nováčikovia, ale aj účastníci z minulého roka, ktorí sa už na toto podujatie veľmi tešia.

Hlavným vrcholom sobotňajšieho večera bude nepochybne o 19:00 hod. vystúpenie známej herečky Gabriely Marcinkovej a špičkového tanečníka Matyáša Adamca, ktorí sa predstavia so svojou temperamentnou interpretáciou troch latinsko-amerických tancov.

„Očakávame, že ich prevedenie strhne aj publikum, preto si Gabika a Matyáš prichystali pre verejnosť školu tanca. Určite to bude nezabudnuteľný zážitok,“

informuje Polomský.

Viac informácií nájdete aj na webovej stránke a sociálnych sieťach Europa SC.

Zdroj: Natália Dobrotová , Foto: Europa SC