FOTO: Máj zelený zaujal stovky Sásovčanov

KULTÚRA
1 /

Tradičná akcia Máj zelený na najväčšom bystrickom sídlisku Sásová pripadla tohto roku presne na 1. mája a prilákala množstvo obyvateľov. Sásovský máj postavili na svojom pôvodnom mieste – na lúke pod Pikartom.

O 16:00 hod. sa na tradičnej akcii „Máj zelený“ stretli stovky malých i veľkých obyvateľov sásovského sídliska. V kultúrnom programe pod autorskou taktovkou Michala Fiľu vystúpili FS Priechoďan, FS Matičiarik, Mužská spevácka skupina z Heľpy, deti zo ZŠ Sitnianska a tanečná skupina Arizona, hovoreným slovom sprevádzal Ján Jankov – Šefránik.

„Chcem sa poďakovať všetkým, ktorí nám pomohli zorganizovať túto tradičnú prvomájovú akciu na sásovskom sídlisku. Robíme to pre našich ľudí, aby sa pri takýchto príležitostiach nielen príjemne cítili, ale aj cítili vzájomnú spolupratričnosť. Vzhľadom na vysokú účasť verím, že sa nám to podarilo,“

uviedol  Andrej Refka z Občianskej rady RU – SÁ II.

Organizátormi a partnermi akcie „Máj zelený“ boli Mesto Banská Bystrica, Nezávislá občianska iniciatíva Náš domov Sásová, Saleziáni don Bosca, združenia Domka a Laura, Spoločenstvo a občianska rada Rudlová – Sásová v spolupráci s poslancami volebného obvodu Rudlová a Sásová.

Autor: (tom), Foto: Mirka Chabadová