Žlté autobusy RegioJet od 2. februára sedemkrát denne z Banskej Bystrice do Bratislavy  

SPRÁVY
16 /

Český dopravca RegioJet po získaní licencie od BBSK  spúšťa od pondelka 2. Februára 2015 novú  autobusovú linku na trase Banská Bystrica – Bratislava. Lístok má stáť 5 €.

Moderné žlté autobusy budú konkurovať súčasným dopravcom poskytovanými službami a nižšou cenou pre cestujúcich.  Kým teraz stojí Banskobystričana autobusový lístok do Bratislavy pri plnom  cestovnom  do 12 €, s RegioJet to bude  pri kúpe elektronického lístka cez web regiojet.sk alebo vlastný kreditový systém od 5 €. Žiaci a študenti budú mať zľavu.

RegioJet je členom skupiny Student Agency. Spoločnosť plánuje v Banskej Bystrici otvoriť svoju pobočku pre predaj lístkov.

„Tieto spoje budú prevádzkované modernými autobusmi v štýle FUN & RELAX s kompletným palubným servisom v plnom rozsahu. Všetci cestujúci dostanú nápoje a tlač zdarma, k dispozícii budú mať WiFi a tiež zábavný portál, na ktorom môžu sledovať filmy, počúvať hudbu alebo si čítať online spravodajstvo,“

hovorí riaditeľka autobusovej dopravy RegioJet Ivana Kašická.

Na linke Banská Bystrica – Bratislava budú jazdiť úplne nové klimatizované autobusy značky IRIZAR na podvozku Volvo s kapacitou až 63 miest. RegioJet bude prevádzkovať z Banskej Bystrice sedem autobusov od 5:30 hod. ráno každé dve hodiny, s odjazdom posledného autobusu o 17:30 hod.

Z Bratislavy pôjde prvý ranný autobus RegioJet do Banskej Bystrice o 6:30 hod. a posledný o 18:30 hod. Prvé ranné spoje budú premávať len v pracovné dni. Medzi Bratislavou a Nitrou začnú žlté autobusy  jazdiť každú hodinu za základnú cenu lístka od 2 €.

Cesta do Bratislavy bude trvať tri hodiny, čo je o niečo rýchlejšie, ako jazdia súčasní dopravcovia. Dôvodom je to, že autobusy budú jazdiť priamo len medzi Banskou Bystricou, Nitrou a Bratislavou.  Nebudú teda zastavovať vo Zvolene ani Žiari nad Hronom.  Student Agency bude naďalej prevádzkovať aj medzinárodnú linku z Košíc do Prahy cez Banskú Bystricu a Bratislavu.

Zdroj: RegioJet, Foto: ilustračné