Smrteľná nehoda pred Slovenskou Ľupčou – zahynuli dvaja mladíci

SPRÁVY
19 /

V sobotu krátko pred druhou hodinou nad ránom došlo k tragickej nehode auta so štyrmi pasažiermi. Dvaja mladíci sú mŕtvi, ostatných dvoch odviezli s ťažkými zraneniami do  nemocnice.

Osobné auto, v ktorom sedeli štyria mladíci, vyletelo pred Slovenskou Ľupčou zo zákruty a bokom narazilo do betónového elektrického stĺpa Po náraze sa vozidlo rozpolilo na dve časti. Jeho zadná časť skončila o desiatky metrov ďalej od miesta nárazu, kým predná časť auta zostala obtočená okolo stĺpa.

Vodič a spolujazdec vpredu zostali zakliesnení vo vozidle a privolaní hasiči ich museli vystrihovať. Spolujazdci sediaci vzadu vyleteli z auta.

Podľa policajných informácií vodič Marek B. z Banskej Bystrice za volantom osobného auta Mercedes Benz v neprimeranej rýchlosti dostal šmyk a v zákrute sa ocitol mimo cestu. S autom narazil do reklamného pútača a vzápätí do elektrického stĺpa

Rýchla zdravotná služba  zachraňovala všetkých pasažierov z auta krátko po nahlásení nehody. Vodič Marek (†19) a spolujazdec Marcel (†17) zomreli na mieste nehody. Michal (19) a Markus (16) skončili s ťažkými zraneniami v Rooseveltovej nemocnici.

Podľa TV JOJ ťažko zranený  Michal leží na traumatológii so zlomeninami dolných končatín a jeho stav je stabilizovaný. Najmladší  Markus je v kritickom stave. Hovorkyňa Rooseveltovej nemocnice Ružena Maťašeje k tomu uviedla:

„Jeden z pacientov je hospitalizovaný po úraze hlavy, udržiavaný v umelom spánku. Druhý je na klinike úrazovej chirurgie a traumatológie.“

Obaja chalani , ktorí zahynuli v aute na mieste nehody, sa poznali z odbornej školy v Banskej  Bystrici. Marek, ktorý bol za volantom, už štúdium ukončil. Spolujazdec  Marcel sa učil za auto opravára a bol v druhom ročníku.

K miestu tragédie pred Slovenskou Ľupčou chodili počas soboty spolužiaci a kamaráti, ktorí tu kládli kvety a zapaľovali sviečky. Ešte v piatok večer oboch priateľov videli  v meste, ale tragický osud  ich dostihol pri nočnom výlete na chatu…

Prípad momentálne vyšetruje banskobystrická polícia.

Autor: tom, Zdroj: TV JOJ, Foto: KR PZ BB