Prvé zmeny na mestskom úrade po Novom roku v kancelárii primátora

SPRÁVY
29 /

Hneď po nástupe nového primátora Jána Noska do funkcie prišiel na mestský úrad nový prednosta Martin Adamec, ktorý je právnik. Ďalšie zmeny nastanú po Novom roku v kancelárii primátora.

„Po novom prednostovi, ktorého už poznáte, vám chcem predstaviť ďalšie dve nové tváre. Som veľmi rád, že som sa dohodol na spolupráci s Jakubom Bubeníkom. Bývalý dlhoročný redaktor televízie Markiza a súčasný riaditeľ TV Hronka, bude od Nového roka šéfom komunikácie. Novou hovorkyňu sa stane Zdenka Sekerešová. Má vyštudovanú masmediálnu komunikáciu, je mladá, ambiciózna a tak isto, ako od Jakuba, si od nej veľa sľubujem,“

uvádza Ján Nosko na svojej facebookovej stránke.

Jakub Bubeník vymení Barboru Winterovú, ktorá bola tlačovou tajomníčkou. Nová hovorkyňa primátora Zdenka Sekerešová, ktorá pracovala doteraz ako mediálna manažérka Medzinárodných leteckých dní SIAF a je doktorantkou na Fakulte masmediálnej komunikácie UCM v Trnave, zasa vystrieda doterajšiu hovorkyňu primátora Martinu Kanisovú, ktorá prišla do tejto funkcie na základe výberového konania v roku 2013.

Zmena nastane aj vo vedení kancelárie primátora. Skúsenú manažérku Marcelu Kevešovú po Novom roku vymení Monika Pastuchová. Táto bývalá rozhlasáčka  už bola hovorkyňou primátorov Ivana Saktora a istý čas aj Petra Gogolu, bystrického župana Vladimíra Maňku a naposledy pracovala na odbore komunikácie Slovenskej agentúry životného prostredia. Je aj hovorkyňou MLD SIAF na Sliači.

Ďalšie personálne zmeny na mestskom úrade sa očakávajú až po pripravovanej zmene organizačnej štruktúry.

„Prichádzam na úrad s pokorou, ale zároveň s veľkým odhodlaním. Chcem sa opierať o odbornosť zamestnancov úradu, ich chuť pracovať, ale aj ľudské kvality, ktoré sú pre zamestnanca samosprávy nevyhnutné. Samozrejme, so zmenou vedenia súvisia aj nevyhnutné zmeny v úrade. Keďže som však vo funkcii krátko, nebudem ich zatiaľ konkretizovať,“

povedal krátko po svojom nástupe do funkcie v polovici decembra prednosta MsÚ Banská Bystrica Martin Adamec.

Nový banskobystrický primátor Ján Nosko vyhral novembrové komunálne voľby so ziskom 9.379 hlasov (46,08%) ako nezávislý s podporou koalície SMER-SD, SNS, SDKÚ-DS. Primátorský sľub zložil 12.decembra a funkcie sa ujal 15.decembra 2014.

Autor: (tom), Foto: Ilustr.