Bystričanov čaká jarné upratovanie Za krajšie mesto

SPRÁVY
2 /

Už tradične začiatkom jari pripravuje mesto Banská Bystrica čoraz populárnejšiu sezónnu  akciu „Za krajšie mesto“. Jej účelom a hlavným cieľom je vyčistenie verejných priestranstiev od rôznych druhov komunálnych odpadov.

O úspechu mestskej akcie a jej obľúbenosti medzi mnohými obyvateľmi hovorí každoročný vysoký záujem o pristavovanie kontajnerov, poskytovanie náradia a doplnkovú výpomoc od pracovníkov mestského úradu, a najmä,  naše viditeľne čistejšie mesto po jej ukončení.

„Účelom akcie Za krajšie mesto je vyčistenie verejných priestranstiev, najmä medziblokovej zelene na sídliskách od komunálnych a rastlinných odpadov, hlavne zhrabovaním a zberom. V prípade potreby vývozu, premiestnenia veľkoobjemových kontajnerov či poskytnutia vriec na odpad počas akcie je potrebné kontaktovať príslušného pracovníka nášho oddelenia, ktoré celú akciu organizačne zabezpečuje,“

uviedol vedúci oddelenia odpadového hospodárstva a údržby verejných priestranstiev Peter Suchý.

Pri realizácii akcie sa počíta s aktívnym zapojením sa obyvateľov mesta, základných a stredných škôl, mimovládnych neziskových organizácií a občianskych iniciatív. Na čistenie verejných priestranstiev ako Mestský park, Jelšový hájik, Park pod Pamätníkom SNP, či Urpín budú prizvané taktiež rôzne miestne dobrovoľné organizácie s enviromentálnym zameraním. Dočistenie týchto priestranstiev zabezpečí správca verejnej zelene ZAaRES Banská Bystrica a pracovníci prijatí na aktivačné práce.

Akcia Za krajšie mesto je rozdelená na tieto štyri etapy:

I. etapa       14.-16. 3. 2014  Radvaň, Iliaš, Šalková, Senica, Kremnička, Rakytovce
II. etapa       21.-23. 3. 2014  Fončorda, Podlavice, Skubín
III. etapa      28.-30. 3. 2014  Sásová, Rudlová, Jakub, Uľanka
IV. etapa      04.-06. 4. 2014 Centrum, Uhlisko, Majer, Graniar

V prípade výrazne nepriaznivých podmienok (dážď, podmočený terén, silný vietor alebo sneženie) stanoví mesto náhradné termíny, o čom bude mesto v dostatočnom predstihu informovať na internetovej stránke  www.banskabystrica.sk .

Všetky ďalšie potrebné informácie nájdu záujemcovia na uvedenej stránke i na telefónnych číslach 048/43 30 454 alebo 0905 940 847.

Zdroj: Mesto BB