Banskobystrická polícia hľadá auto, ktoré na priechode zrazilo chodkyňu

SPRÁVY
0 /

V pondelok ráno na priechode pre chodcov v Banskej Bystrici zatiaľ neznámy vodič zrazil chodkyňu. Po náraze z miesta nehody ušiel.

Banskobystrická polícia objasňuje dopravnú nehodu, ktorá sa stala v pondelok krátko po 8:00 hod. na križovatke ulíc Kpt. Nálepku s ulicou Gorkého v Banskej Bystrici.

„K nehode došlo na priechode pre chodcov, pričom bola zranená chodkyňa (33) z Banskej Bystrice Keď vkročila na priechod pre chodcov a smerovala na druhú stanu cesty, zrazilo ju doposiaľ neznáme osobné motorové vozidlo. Vodič z miesta dopravnej nehody ušiel a zranenej chodkyni neposkytol pomoc. Podľa popisu poškodenej, by mohlo ísť o vozidlo Škoda Fabia combi bielej farby. Po neznámom vozidle a vodičovi polícia pátra,“

uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

Podľa Faltániovej neznámy vodič porušil svoje povinnosti tým, že nedal prednosť chodcovi, ktorý vstúpil na vozovku a prechádzal cez priechod pre chodcov.

Polícia prosí svedkov tejto dopravnej nehody, ktorí prechádzali uvedeným úsekom na Fončorde, aby jej poskytli akékoľvek informácie, ktoré by pomohli nehodu objasniť. Ozvať sa môžu telefonicky na tel. č. 158, prípadne osobne na ktoromkoľvek útvare Policajného zboru.

Zdroj: KR PZ BB, Foto: ilust.