Vo štvrtok štartuje Banskobystrická plavecká 24 – hodinovka

ŠPORT
0 /

Vo štvrtok 28. decembra na pravé poludnie odštartuje v krytej plavárni Štiavničky  21. ročník Banskobystrickej plaveckej 24 – hodinovky. Vstup na plaváreň je voľný, pláva sa non – stop až do piatkového poludnia.

Vlani zaplávalo dve dĺžky moderného 50 – metrového bazéna  voľným štýlom 1.521 plavcov bez rozdielu veku či pohlavia, na podujatie prišlo 2.489 návštevníkov.

Ako prví už tradične začínajú plaveckú 24 – hodinovku zástupcovia mesta a mestskej spoločnosti MBB a.s., postupne sa pridávajú ďalší plavci  Pláva sa ľubovoľným štýlom.

„Verím, že aj tento ročník Banskobystrickej plaveckej 24 – hodinovky bude úspešný a do plavárne príde čo najväčší počet účastníkov. Som rád, že o toto tradičné podujatie má záujem široká verejnosť, že Bystričania si sem prídu zašportovať, pretože to je jeho hlavný cieľ. No a pre nás zástupcov mesta je zasa povinnosťou byť tiež medzi plavcami,“

 povedal primátor mesta Ján Nosko, ktorý je každoročným účastníkom tohto masového podujatia

Každý z plavcov, ktorý sa zapojí do non – stop štafety a odpláva sto metrov pre zdravie, dostane diplom, darček  a občerstvenie.. Ambasádorom tohtoročnej Banskobystrickej plaveckej 24 – hodinovky je náš úspešný plavec a tréner Ľuboš Križko.

 Bystričania a Bystričanky neváhajte a príďte si do krytej plavárne Štiavničky zaplávať stovku v bazéne alebo len tak voľne relaxovať a pomôcť dobrej veci.

plagat plavecka 24 hodinovka

 

Autor: (tom), Foto: Mirka Chabadová ilustr.