FOTO: Vlado „Dracula“ Moravčík v Prahe na All Star Fight porazil veľkú thajskú hviezdu

ŠPORT
0 /

Náš najlepší thajboxer z Banskej Bystrice Vladimír Dracula Moravčík boxoval v pražskej Tipsport Aréne s Thajčanom Thongchaiom Sitsongpeenongom, jedničkou vo váhovej kategórii do 77,5 kg. Náš borec zvíťazil na body jednomyseľným verdiktom rozhodcov.

V českej metropole sa 6. júla 2018 uskutočnili oslavy k 115. výročia založenia slávnej značky Harley – Davidson. Súčasťou programu bolo aj prestížne podujatie All Star Fight, na ktorom sa okrem Vlada Moravčíka a Thongchai Sitsongpeenonga predstavil aj ďalší hviezdny thajboxer Buakaw Banchamek z Thajska.

Tridsaťšesťročný Vladimír „Dracula“ Moravčík a jeho o 12 rokov mladší súper s prezývkou „thajský terminátor“ predviedli obecenstvu v Prahe thajbox svetovej úrovne.

36770618_1738080886229028_3771269735891599360_n

„Celý duel vypísaný vo váhovej kategórii do 77,5 kg podľa plných thajských pravidiel prebiehal vo vysokom tempe od úvodných sekúnd. Obaja aktéri sa prezentovali tvrdými výmenami, ktoré v závere prvého kola vyústili v nutné ošetrenie Moravčíkovho nosa. To však Vlada nijako nevykoľajilo a ďalej predvádzal svoj typický bojovný výkon s dobrým boxingom a prechodom do lakťov i kolien.“

uviedol pre náš portál Vladov manažér Vladimír Piperek.

vitazstvo4

Po minúte v druhom kola mal prítomný cutman prácu aj s thajským bojovníkom a jeho tržnou ranou na hlave. Krátko na to takmer došlo k vážnemu incidentu, keď sa Moravčík po pošmyknutí ocitol na zemi a vzápätí mu Thajčan v zápale boja takmer kopol do hlavy.

Zápas po prísnom dohovore ringového rozhodcu smerom k Thongchaiovi pokračoval ďalej v ešte ostrejšom tempe. Záverečná trojminútovka priniesla niekoľko strhov v podaní Thajčana, zatiaľ čo Vlado Moravčík vsadil na svoj osvedčený box prechodom do lakťov, čo sa mu vyplatilo. Po záverečnom gongu sa napokon tešil z víťazstva Bystričan. V Prahe na All Star Fight 5 si pripísal ďalší cenný skalp do svojej zbierky.

36710741_1738080839562366_185387199565398016_n

Spokojný Vladimír  Moravčík po víťaznom súboji uviedol:

„Zápasil som po dvoch rokoch v plných thajských pravidlách, takže zo začiatku som mal trochu obavy ako sa v nich budem cítiť. Bol som dobre pripravený fyzicky, ale aj psychicky, preto som myslel, že ten zápas zvládnem ľahšie, ale opak bol pravdou. V 1. kole som dostal uder priamo na nos a mal som pocit, že ho mám zlomený. Vtedy som pochopil, že Thajčan sa neprišiel prechádzať po ringu a to mi stačilo. Pristúpil na moje staré osvedčené zbrane a už to išlo.“

Vlado „Dracula“ Moravčík je  držiteľom viacerých európskych a svetových titulov. S pražským duelom má na svojom konte 81 víťazstiev, 2 remízy a sedem prehier. Thongchai, ktorý zápasí v prestížnej kickboxerskej organizácii Glory, utrpel 38. prehru pri 137 víťazstvách.

vitazstvo

V ďalšom zaujímavom zápase galavečera slávny Thajčan Buakaw Banchamek v kategórii do 70 kg porazil na body domáceho Michaela Krčmářa a vylepšil tak svoje štatistiky na 236 víťazstiev z 272 zápasov.

Galavečer v Prahe  piatym vydaním turnaja All Star Fight a vôbec prvým na európskom kontinente. Vlado Moravčík sa na podujatí predstavil ako jediný slovenský zástupca. Podporili ho Euromotor Banská Bystrica, Mesto Banská Bystrica, Twinzz, Austria & EU Travel, Ascomp, Vostok Europe, Aone Nutrition, Alpha Industries, Šport Zona, Auto IMP, Renter Car, Štiavničky Sauna a Fitness Food Menu.

 

Autor: (tom) , Foto: All Stars Fight, Czechfighters.cz a FB