Športové akcie v Banskej Bystrici a okolí na prelome júna a júla

ŠPORT
0 /

Je tu leto a s ním prichádzajú prázdniny a dovolenky, ale aj množstvo športových podujatí. Európske mesto športu ich ponúka na konci júna a začiatkom júla hneď niekoľko.

Vyhodnotenie kampane Do práce na bicykli

V pondelok     25. júna. 2018 o 16:30 hod.  sa v Záhrade – centre nezávislej kultúry (zadný trakt domu na Námestí SNP č. 16 – pasáž Beniczkého domu) koná vyhodnotenie bystrickej cyklokampane „Do práce na bicykli“

 Okrem ocenenia najlepších jednotlivcov či tímov sa už tradične uskutoční hlavné žrebovanie množstva zaujímavých cyklocien spomedzi všetkých aktívnych májových cyklistov, ktorí absolvovali aspoň 28 jázd, alebo najazdili 500 km.

do prace na bicykli

Banskobystrická míľa

 Od pondelka 25. do stredy 27. júna  2018 so začiatkom o 9:00 hod.  štart Europa SC – cieľ na Námestí SNP. V rámci festivalu umenia a dizajnu Banská Bystrica FUBABY 2018 bude orientačný beh, potulka pre celú rodinu, triedu aj jednotlivcov Banskobystrická míľa. Je to viac ako turistická prechádzka zaujímavými a málo poznanými historickými cieľmi – skvostami histórie, kultúry a umenia nášho mesta so štartom Europa SC a cieľom na Námestí SNP.

bystricka mila3

3. Letná joga v Mestskom parku 

 V stredu 27. júna  2018  o 18:00 hod. sa v bystrickom  Mestskom parku uskutoční v poradí 3. cvičenie jogy pre širokú verejnosť zadarmo s cvičiteľkou Danielou Lászlovou – Tvoja joga.

letna joga1

Lučatínska 11 – ka

 V sobotu 30. júna 2018 o 9:00 hod. koná fantastická akcia. Ani celkom lučatínska, ani celkom jedenástka. Prebehni sa z Lučatína do Slovenskej Ľupče a späť na 10,5 km cestnom okruhu, alebo ako člen štafety 2 x 5,2 km. Detský beh patrí deťom…

Matej Kapusta lucatin2

Tour de Volcano Poľana 2018 

 V nedeľu 1. júla 2018 o 11:00 hod. je slávnostný štart cyklistických pretekov Tour de Volcano 2018  na  Mičinskej ceste. Medzinárodné cyklistické podujatie pre verejnosť aj profesionálov sa ide na trase  Banská Bystrica – Brezno – Čierny Balog – Hriňová – Detva – Očová  – Sebedín – Dolná Mičiná – Horná Mičiná – Šalková a cieľ na Mičinskej ceste v Banskej Bystrici.

tour3

Prechod SNP Nízkymi Tatrami 

V dňoch 1. – 7. júla 2018 (nedeľa až sobota) o  10:00 hod.  sa koná 54. ročník prechodu SNP Nízkymi Tatrami z Telgártu do Španej Doliny aj s medzinárodnou účasťou. Pozýva Vás Klub slovenských turistov Baník Špania Dolina.

prechod1

4. Letná joga v Mestskom parku

 V stredu 4. júla 2018 o 18:00 hod. sa v Mestskom parku uskutoční v poradí už 4. cvičenie jogy pre širokú verejnosť zadarmo s cvičiteľkou Danielou Lászlovou – Tvoja joga.

tvoja joga

 

Zdroj: Mesto BB, Foto: ilustračné