Sásová, Jakub, Selce i Hrochoť vyhrali, u lídra neuspel Priechod

V. LIGA
0 /

V piatej futbalovej lige skupine C sa hralo 21. kolo v ktorom sa darilo až štyrom našim mužstvám z piatich v tejto súťaži. Tretia Sásová deklasovala predposlednú Banskú Štiavnicu, štvrtý Jakub vyhral na pôde posledných Hontianskych Nemiec, piate Selce zdolali v nevídanej prestrelke Lovču, siedma Hrochoť uspela v Lieskovci, avšak ôsmy Priechod prehral na ihrisku lídra v Čiernom Balogu tesne o gól.

Priechod teda cestoval na náročnú pôdu aktuálneho lídra súťaže do Čierneho Balogu a tak akýkoľvek bodový zisk by bol pre náš celok z bystrického okresu príjemným prekvapením. To však najmä v prvom polčase nebolo nijak nereálne, práve naopak. Hostia boli aktívnejší, ofenzívnejší a dokonca dokázali vsietiť aj otvárací gól. Konkrétne v 26. minúte umiestnenou ranou napriahol Róbert Hejčík a bolo 0:1. V prvom polčase Priechodčania predvádzali slušnú hru a priaznivý stav si dokázal udržať. V druhom bol už aktívnejší domáci Partizán a nakopol ho najmä skorý vyrovnávajúci gól. Ten obstaral Adam Petrík. V ďalšom priebehu zápasu hostia dlho držali remízový stav a napokon mohli skórovať aj druhýkrát, no strela Richarda Slobodníka skončila na žrdi a dorážku Šulaj nenamieril presne. Na opačnej strane mal šancu Balog, tentoraz sa triaslo brvno. V posledných sekundách duelu sa predsa len líder dočkal. Umiestnenou strelou k žrdi rozhodol o troch bodoch pre domácich dvojgólový Adam Petrík.

ŠK Partizán Čierny Balog – OFK 1950 Priechod 2:1 (0:1)

Góly: 49. a 90. A. Petrík – 26. Hejčík. Rozhodoval: Holas. ŽK: Mózer – Šinkovkin, Penov. Diváci: 100.

Na jar sa darí Sásovej, ktorá nedala doma žiadnu šancu Banskej Štiavnici. Nadelila jej poltucet gólov, pričom hetrik dosiahol Peter Stacho. Tento hráč otvoril skóre duelu už v šiestej minúte, o ďalších päť minút sa k nemu pridal útočník Murín a bolo 2:0. Hostia nedokázali streliť kontaktný gól, naopak inkasovali po polhodine hry tretí zásah, keď opäť presne mieril Peter Murín. Po prestávke zvýšil na 4:0 v 53. minúte Stacho a hetrik tento futbalista zaknihoval ešte pred necelou hodinou hry – 5:0. Jednoznačný zápas pre Sásovú okorenil v závere šiestym gólom aj hrajúci tréner domáceho mužstva Marek Jobko. Hralo sa slušne bez kariet.

ŠK Sásová – FK Sitno Banská Štiavnica 6:0 (3:0)

Góly: 6., 53. a 57. Stacho, 11. a 32. Murín, 87. Jobko. Rozhodoval: Burger. ŽK: žiadne. Diváci: 130.

Mužstvo z Jakuba cestovalo do Hontianskych Nemiec, kde odohralo dobrý zápas. V prvom polčase išlo trpezlivo za gólom, ktorý napokon po dvadsiatich minútach dosiahol aktívny Kútik. Do prestávky sa už stav nemenil a po zmene strán sa už nedokázal presadiť ani jeden z tímov. Náš celok z banskobystrickej mestskej časti sa tak mohol tešiť z ďalších dôležitých troch bodov do tabuľky.

OTJ Hontianske Nemce – TJ ŠK Sokol Jakub 0:1 (0:1)

Gól: 21. Kútik. Rozhodoval: Danko. ŽK: Mikuláši, J. Rerich, Pavlenda – Janík, Porubský, Pepinovič, Potančok. Diváci: 100.

Selce privítali doma Lovču a zápas nezačali najlepšie. Už v druhej minúte inkasovali gól z pokutového kopu, keď sa nemýlil Rapčan. V dvadsiatej minúte už bolo 0:2 zásluhou presného Rybára. Dôležitý bol kontaktný gól domácich po polhodine hry. Na 1:2 znižoval z penalty Kurta. Do prestávky však hostia opäť zvýšili vedenie a postaral sa o to znovu Rapčan – 1:3. Cez prestávku si teda Selčania mali čo v šatni povedať a po príchode na ihrisko to bolo v druhom polčase badať. Druhý gól svojho celku obstaral v 52. minúte Kurta a vyrovnávajúci zásah v 60-tej Smatana. Razom tak bolo všetko otvorené. Lovča bola psychicky na tom nie najlepšie a napokon ju na kolená zrazil hetrikom Serhiy Kurta. V 69. minúte otočil nepriaznivý vývoj z 1:3 na 4:3. V ďalších minútach už naše mužstvo z bystrického okresu nedovolilo súperovi vyrovnať, takže tri body zostali po dlhšom čase v Selciach.

ŠK Selce – TJ Lovča 4:3 (1:3)

Góly: 34., 52. a 69. Kurta (prvý z 11m), 60. Smatana – 2. a 40. Rapčan (prvý z 11m), 20. Rybár. Rozhodoval: Dančo. ŽK: Kurta, Koctúr – Neusch, Rapčan, Budinský, Sámel. Diváci: 150.

Hrochoťania cestovali do Lieskovca iba s jedným náhradníkom do poľa bez druhého brankára a podali na pôde súpera heroický výkon. Domáci si nedokázali poradiť s dobrou defenzívou nášho mužstva z bystrického okresu. V prvom polčase gól nepadol a v druhom sa mohli z neho tešiť hostia. V 70. minúte sa totiž presadil Baitar a bolo 0:1. Následne Lieskovčania dobíjali bránku Hrochoťanov, ale vyrovnať sa im už nepodarilo. Tri body tak putovali do našej obce.

OŠK Lieskovec – ŠK Hrochoť 0:1 (0:0)

Gól: 70. Baitar. Rozhodoval: Dobrík. ŽK: Lamocký, Turkota – Uhliar, Sláva, Hraško, Poničan, Maľa. Diváci: 150.

Ostatné výsledky: D. Niva – Krupina 0:0, Hliník n. Hr. – Š. Bane 5:0.

Budúci víkend sú na programe zápasy 22. kola. V sobotu 20. mája o 17.00 hodine odohrajú Selce duel v Banskej Štiavnici, v nedeľu 21. mája v rovnakom čase Hrochoť hostí Sásovú, Priechod privíta Hontianske Nemce a Jakub si zmeria sily doma s Dobrou Nivou.

Poradie:

1. Č. Balog 45b, 2. Krupina 40b, 3. Sásová 38b, 4. Jakub 35b, 5. Selce 31b, 6. D. Niva 29b, 7. Hrochoť 28b, 8. Priechod 27b, 9. Štiavnické Bane 27b, 10. Lieskovec 25b, 11. Hliník n. Hr. 25b, 12. Lovča 25b, 13. B. Štiavnica 17b, 14. H. Nemce 16b.

Autor: (cb), Foto: facebook OFK 1950 Priechod