Regionálny futbal – potešili Kremnička, Sásová a Šalková

ŠPORT
3 /

Futbalový víkend priniesol tri víťazstvá našim tímom. Dôležité tri body získala Kremnička doma s Popradom v boji o záchranu v tretej lige. V šiestej najvyššej súťaži sa hral šláger v skupine C a Šalková zdolala vedúcu Hriňovú. V tejto lige sa škriabe nahor aj Sásová, ktorá zdolala Slovenskú Lupču. Podlavice a Jakub prehrali na ihriskách súperov zhodne 0:3. V štvrtej lige nečakane prehrali aj Rakytovce v Bytči a susedný Badín remizoval s kvalitným mužstvom z Novej Bane.

tretej lige východ privítala Kremnička piaty Poprad a vyhrala 1:0 (0:0) aj bez kanoniera Laksíka. V slušnom zápase, v ktorom rozhodca Galád udelil iba jednu žltú kartu, a to domácemu striedajúcemu Menichovi v 83. minúte, videli diváci gól až v druhom polčase. Na našu veľkú radosť ho strelil v sedemdesiatej minúte Adam Sámel. Na tento zásah už hostia nedokázali odpovedať, hoci siahli ku všetkým trom striedaniam a netajili túžbu u nás minimálne bodovať. Kremnička týmto výsledkom urobila výrazný krok k záchrane v tejto súťaži.

Ostatné výsledky:

Žilina B – Lipany 3:1, Vranov n. T – Bardejovská N. Ves 3:1, Martin – Futura Humenné 1:0, Ružiná – Lokomotíva Košice 4:2, Moldava n. B – Prešov B 0:3, Námestovo – Košice B 2:1, Dolný Kubín – Trebišov 1:0

V tabuľke tretej lige patrí aktuálne Kremničke trinásta priečka, avšak po skončení súťaže odpočítajú nášmu klubu tri body, čiže reálne je na štrnástej pozícii. V sobotu 29. apríla cestujú futbalisti Kremničky do Lipian, kde na pôde posledného celku tabuľky odohrajú mimoriadne dôležitý duel o 16-tej hodine..

Poradie III. Liga Východ:

1. Dolný Kubín 42b, 2. Žilina B 41b, 3. Ružiná 40b, 4. Moldava n. Bodvou 38b, 5. Poprad 31b, 6. Futura Humenné 31b, 7. Námestovo 30b, 8. Martin 29b, 9. Košice B 29b, 10. Lokomotíva Košice 29b, 11. Trebišov 28b, 12. Prešov B 24b, 13. Kremnička 24b(-3), 14. Vranov n. Topľou 23b, 15. Bardejovská N. Ves 17b, 16. Lipany 16b.

V štvrtej najvyššej futbalovej súťaži – majstrovstvá regiónu STRED cestovali Rakytovce do Bytče. Hralo sa tam už v dopoludňajších hodinách o 10. 30 hodine a zjavne nášmu tímu tento čas nevyhovoval. Od úvodu sa hral opatrný zápas, no viac mali loptu na svojich kopačkách domáci. Prvú šancu si vypracovali v 21.minúte, keď po Špánikovom priamom kope obtrela lopta brvno našej brány. V 31. minúte sa po centri z pravej strany ocitol pred gólmanom Rakytoviec osamotený Gajdošík a poslal Bytču hlavou do vedenia. Cez polčas tréner hostí urobil dve striedania a jedno vynútene, pričom aj on išiel ako hrajúci kouč do hry, no ani to nepomohlo. V 47. minúte sa po zlej prihrávke Kupku dostali domáci do brejku a Pešek nedal brankárovi Spodniakovi šancu. V 57. minúte sme opäť zabudli na Gajdošíka, našťastie však poslal loptu z piatich metrov vysoko nad. V 67. minúte sa Bánovskému nepodarila malá domov, k lopte sa dostal Špánik a ponad vybiehajúceho Spodniaka s prehľadom upravil na konečných 3:0 (1:0). Bytča zaslúžene zvíťazila, keďže Rakytovčania počas celého zápasu ani poriadne neohrozili bránku súpera.

V tejto lige hrá aj susedná obec Badín, ktorá odohrala kvalitný domáci duel s Novou Baňou. Keďže v tomto zápase diváci gól nevideli, zápas sa skončil bezgólovou remízou 0:0.

Ostatné výsledky:

Kys. N. Mesto – Pohronie B 2:0, Kalinovo – Lučenec 3:1, Závažná Poruba – Čadca 0:5, Krásno n. Kys – Teplička/Tižina 5:3, Brusno – Makov 0:1, Tisovec – Lip. Štiavnica 2:0

Rakytovčanom patrí i naďalej štvrtá priečka, na tretie Brusno strácajú iba bod, no i piata Čadca je iba bod za našim tímom. Badín sa posunul na dvanástu pozíciu. Rakytovce odohrajú najbližší duel v sobotu o 16. hodine doma s posledným Tisovcom. Badínčania cestujú v ten istý deň, teda v sobotu do Lučenca a zápas sa tam hrá tiež o 16-tej hodine.

Poradie majstrovstiev regiónu Stred:

1. Makov 47b, 2. Kalinovo 42b, 3. Brusno – Ondrej 31b, 4. Rakytovce 30b, 5. Čadca 29b, 6. N. Baňa 28b, 7. Krásno n. Kys. 28b, 8. Kysucké N. Mesto 26b, 9. Bytča 25b, 10. Lučenec 24b, 11. Lipt. Štiavnica 23b, 12. Badín 22b, 13. Teplička n.Váh/D. Tižina 21b, 14. Závažná Poruba 21b, 15. Pohronie Žiar/D. Ždaňa B 19b, 16. Tisovec 13b.

 

V piatej lige – skupine C nás potešila Šalková. V šlágri kola zdolala vedúcu Hriňovú 1:0 (0:0), keď rozhodujúci gól dali domáci hráči v oslabení v 68. minúte z dorážky Štubianom. Ten sa dobre zorientoval v pokutovom území a rozhodol o troch bodoch, ktoré de facto posunuli Šalkovčanov do čela tabuľky, pretože zápas s poslednými Dudincami majú k dobru a nik nepredpokladá, že by ho prehrali. Náš tím hral od 56. minúty bez vylúčeného Paloviča, pod sprchu sa porúčal po dvoch žltých kartách, ale nezlomilo to jeho spoluhráčov, vypli sa k bojovnému a poctivému výkonu. Viac píšeme v článku Boli sme na zápase – Šalková s lídrom vyhrala, postupu sa bráni. Potešili nás aj futbalisti Sásovej, ktorí si poradili doma so susednou Slovenskou Lupčou 4:2 (1:1). Sásovčania sa ujali vedenia v trinástej minúte Kubinom, no v 40. minúte vyrovnal Vaník a v 55-tej dokonca hostia išli do vedenia gólom Giertla. Nevídaný obrat spustil zásahom na 2:2 v 67. minúte Gibala. Tretí gól strelil o sedem minút neskôr Choma a štvrtý pridal v 82. minúte Šeliga. Žiaľ sklamali nás Podlavice a Jakub. Obe mužstvá prehrali rozdielom triedy. Krupina zdolala Sokol Jakub 3:0, keď hostia prišli k súperovi v oklieštenej zostave iba s jedným náhradníkom do poľa v zostave a už po polčase prehrávali o dva góly. Hralo sa slušne, bez kariet. Čierny Balog taktiež vyhral 3:0 nad Podlavicami, pričom domáci išli do vedenia už v prvej minúte z penalty. Druhý gól strelili z hry až v osemdesiatej minúte, no tretí pridali o minútu na to opäť z penalty! Obe jedenástky premenil Giertl.

Ostatné výsledky:

Dudince – Medzibrod 0:3, Hrochoť – Repište 2:0, Pliešovce – Priechod 1:1

Šalkovčanom patrí druhá priečka, na lídra Hriňovú strácajú iba bod, no majú ešte spomínaný jeden zápas k dobru. Jakub zostal na šiestom mieste, no Sásová mu už dýcha na chrbát – je siedma. Podlavičania zostali na predposlednej pozícii. Ďalšie kolo sa odohrá na veľkonočnú nedeľu a čaká nás derby medzi Jakubom a Sásovou, Podlavice privítajú Pliešovce a Šalková sa predstaví v ďalšom susedskom derby v Slovenskej Lupči. Všetky stretnutia budú mať výkop o 16-tej hodine.

Poradie V. liga – skupina C:

1. Hriňová 35b, 2. Šalková 34b, 3. Pliešovce 29b, 4. Repište 29b, 5. Č. Balog 27b, 6. Jakub 24b, 7. Sásová 23b, 8. Hrochoť 23b, 9. Krupina 22b, 10. Slov. Lupča 21b, 11. Medzibrod 20b, 12. Priechod 20b, 13. Podlavice 13b, 14. Dudince 6b.

Zdroj: Bystricoviny.sk