Peter Budaj chce Ronaldinha v Montreale

ŠPORT
0 /

Správa o tom, že bývalý najlepší futbalista sveta Ronaldinho je momentálne bez klubu nenechala chladným nášho hokejové brankára z Banskej Bystrice Petra Budaja. Ten by sa na neho rád chodil pozerať v kanadskom Montreale. V tamojšom hokejovom tíme Canadiens pôsobí Peťo od sezóny 2011/2012 a ako je nám známe, po hokeji má rád ako druhý šport v poradí práve futbal.

Tridsaťjedenročný banskobystrický gólman odporučil predstaviteľom miestneho účastníka MLS Montreal Impact, aby Ronaldinha oslovili.

Ronaldinho je voľný hráč! Poďme, Impact. Pokúste sa priviesť legendu do Montrealu,“ uvádza sa na twitterovom konte @peterbudaj30, odkiaľ čerpal námet aj Le Journal dé Québec či kanadská TVA Sports.

Tridsaťštyriročný ofenzívny futbalový stredopoliar ukončil svoje pôsobenie v brazílskom klube Atlético Mineiro. Udialo sa tak po vzájomnej dohode, hoci mal zmluvu s týmto klubom až do konca tohto roka. Majster sveta z roku 2002 strávil najlepšie obdobie kariéry v FC Barcelona (2003 – 2008). Za Atlético Mineiro hral od roku 2012 a v 88 zápasoch nastrieľal 28 gólov. V roku 2013 sa stal Juhoamerickým futbalistom roka. Mineiro sa stalo víťazom regionálneho šampionátu Campeonato Mineiro a ovládlo aj juhoamerickú obdobu Ligy majstrov Copa Libertadores.

Budajove prianie je teda iba v rovine snov. Je totiž málo pravdepodobné, že by sa Ronaldinho objavil v kanadskom mužstve.

Autor: (cb), Foto: Zdroj cas.sk (acs) + sport.sk