Marek Hamšík exceloval v EL UEFA a je v klube stovkárov

ŠPORT
2 /

Banskobystrický rodák a odchovanec podlavického futbalu Marek Hamšík ma famóznu formu. Vo Wolfsburgu sa postaral, že jeho tím SSC Neapol je na najlepšej ceste do semifinále Európskej ligy UEFA.

Marek Hamšík nasmeroval štvrtok večer Neapol do semifinále Európskej ligy svojimi gólmi i hrou na pôde nemeckého Vfl Wolfsburg už v úvodnom štvrťfinálovom dueli. Jeho tím tam vyhral 4:1, pričom rodák z Banskej Bystrice bol pri úvodných troch góloch, po ktorých domáci prehrávali 0:3 a boli zrelý na uterák. Po štvrťhodine hry Hamšík naštartoval rýchly protiútok prihrávkou naľavo a aj keď si Mertensov pas Higuain spracoval za pomoci pravej ruky, rozhodcovia gól uznali. Neapolčanov v strede poľa režíroval práve náš futbalista a dostal sa aj do zakončenia. V 23. minúte mu loptu na okraj šestnástky naservíroval Higuain a z prvej Marek zvýšil na 2:0. Bol to jeho stý klubový gól kariéry. V druhom polčase si Hamšík pripísal aj stoprvý a celkovo 88-my za Neapol. Nemci totiž predviedli po hodine hry zlú rozohrávku, hostia to využili a Callejonovu prihrávku Banskobystričan pretavil na ďalší gól strelou pomedzi nohy brankára.

Nádherné predstavenie modrých teda dirigoval práve strelec dvoch gólov Marek Marekiaro Hamšík, ktorý odohral 75 minút. Striedal za stavu 0:3. Prekonal však hranicu sto gólov medzi seniormi na klubovej úrovni a v drese SSC Neapol ich má na konte už spomínaných 88. Ďalších dvanásť strelil za Bresciu, jeden v drese Slovana Bratislava. Po zápase rodák spod Urpína pre TV stanicu Mediaset Premium ako aj svoj web uviedol:

„Podali sme skvelý, povedal by som až fantastický výkon. Podobný výsledok sme vôbec nečakali. Mohli sme pokojne dosiahnuť aj viac. Škoda, že sme inkasovali ten jeden gól v závere, na druhej strane sme dali štyri, čiže je to parádny výsledok. Kto by to povedal pred začiatkom? Boli sme od prvého hvizdu rozhodcu koncentrovaní a odhodlaní urobiť všetko pre dobrý výsledok. Ešte však stále nie sme na konci, čaká nás odvetný zápas. Až po ňom sa bude vedieť, kto postúpi do ďalšieho kola. Nerobme teda predčasné závery o jasnom postupe Neapola i keď sme vo štvrtok večer urobili veľký krok do semifinále.“

Marek bol štvrtok večer vo Wolfsburgu jednoducho najlepším hráčom na ihrisku. Tento deň si bude dlho pamätať, keďže sa stal aj členom ,,stovkárov“. K tomuto momentu dodal:

,,Je to krásne číslo. Som rád, že som sa dostal na klubovej úrovni cez stovku. Poďakovanie patrí aj spoluhráčom.“

Klubovú stovku dosiahol Marek za desať rokov, respektíve za 117 mesiacov, alebo presne za 3 903 dní.

Odvety EL UEFA sú na programe už o týždeň 23. apríla. Nik neverí, že by mohol Wolfsburg v Taliansku vyhrať rozdielom triedy 4:0, alebo si rovnakým výsledkom 4:1 vynútiť predĺženie. Na definitívu postupu Hamšíkovho Neapola medzi štyri najlepšie tímy v EL UEFA 2014/2015 si však treba ešte počkať.

Autor: (job), Foto: ilustračné, internet