Klobučník s Listopadovou aj po rozchode prekonali národné rekordy

ŠPORT
0 /

Ani rozchod ich nezastavil na ceste v prekonávaní rekordov. Plavci banskobystrickej Dukly Katarína Listopadová (22) a Tomáš Klobučník (24) tvorili pár šesť rokov, ich vzťah sa skončil v marci a dnes obaja v Grazi pokorili národné rekordy.

Obaja banskobystrickí plavci z Dukly trénujú v rakúskom Grazi pod vedením nemeckého trénera Dirka Langeho. V tomto štajerskom meste sa koná aj míting a na ňom sa prezentovali slovenskí pretekári tým najlepším možným spôsobom.

Tomáš Klobučník triumfoval na prsiarskej stovke v novom slovenskom rekorde 1:00,88. Svoje maximum z Veľkej ceny Slovenska v Bratislave z roku 2013 prekonal o 17 stotín.

Národný rekord prekonala v Grazi aj Katarína Listopadová. Predstavila sa na päťdesiatke znak a dosiahla čas 28,61s, ktorým o 24 stotín vylepšila svoj najlepší výkon z marcového mítingu v Banskej Bystrici.

Naši plavci teda potvrdzujú dobrú výkonnosť. V súčasnosti sa pripravujú na dôležitú sezónu, v ktorej sa bude bojovať o miestenky na olympiádu 2016 v Riu de Janeiro. K rozchodu sa obaja vyjadrili pre denník Plus jeden deň, Tomáš Kolobučník uviedol:

„Áno, je koniec. Oficiálne sme sa rozišli po sústredení v Mexiku, neoficiálne to bolo už vlastne skôr. Vo vzťahu musia byť dvaja. Na dôvody sa musíte opýtať druhej strany.“

Katarína Listopadová bola pre Plusku zhovorčivejšia a vysvetľovala:

„Šesť rokov je dosť. Nejako nám to nefungovalo. Boli sme stále spolu, trénovali sme spolu i bývali spolu. Začali sme spolu chodiť, už keď som mala pätnásť a Tomáš osemnásť. Obaja sme sa za tie roky postupne vyvíjali. Neviem… My sme boli taká známa dvojka a veľa ľudí je prekvapených z konca nášho vzťahu. Možno keby sme sa spoznali teraz, tak sa ten vzťah skončí inak. Taký je však život. Tí, čo majú byť spolu, spolu budú, niekde je to napísané.“

Športová verejnosť samozrejme verí, že ich oficiálny rozchod neovplyvní ich výkonnosť. V Grazi to obaja plavci z banskobystrickej Dukly nateraz potvrdili.

Autor: (cb), Foto: ilustračné, archívne