Hokejbal sa vracia „domov“ na Rudohorskú

ŠPORT
0 /

Po dlhých mesiacoch, čo mestské hokejbalové ihrisko na Rudohorskej slúžilo iba korčuliarom a amatérskym hokejistom počas zimných mesiacov, sa na túto niekdajšiu „Mekku“ banskobystrického hokejbalu vracia práve tento šport.

Hokejbalové ihrisko na Rudohorskej opäť ožíva

Banskobystrická hokejbalová únia (BBHbÚ) sa rozhodla vrátiť ihrisku aspoň čiastočne jeho niekdajšiu slávu a popularitu. Uplynulý víkend sa počas brigády na ihrisku vykonali základné rekonštrukčné práce, ktoré nadviazali na predošlú systematickú prácu BBHbÚ, so snahou obnoviť hokejbalové ihrisko, zničené bezdomovcami a popíjajúcou mládežou, tak aby už v sobotu 7. októbra mohlo privítať opäť hráčov s hokejkami a loptičkami.

Za účasti 6 tímov (LostTalents, Springfield, SerafinsEaglesLipt. Lúžna, One Taxi, Žraloci Horná Ves a Dredy) uskutoční otvárací turnaj Sásová Cup 2017. Ten by mal byť predzvesťou dlhodobej Sásovskej ligy 4+1, ktorú BBHbÚ plánuje spustiť v najbližšom období.

„Chceli by sme hokejbal opäť viacej priblížiť deťom na sídlisku, kde vlastne celý šport aj vznikol. Však kto sa nezabával s hokejkou a loptičkou za kotolňou,“

upresnil Boris Franko, predseda BBHbÚ.

Práve podpora mladých je pritom už dlhodobo jednou z priorít BBHbÚ, keď od aktuálnej sezóny v spolupráci so Saleziánmi podporuje mládežnícke výbery do 12 a do 14 rokov, ktoré pôsobia v Slovenskej hokejbalovej extralige.

„Som hrdý na to, že práve najmenšie deti reprezentujú naše mesto v najvyšších súťažiach na celoslovenskej úrovni, vďaka čomu má Banská Bystrica svoj prvý hokejbalový tím, na ktorom budeme stavať v najbližšej budúcnosti,“

povedal za organizátorov Matúš Molitoris z BBHbÚ.

Hbk Iskra Banská Bystrica sa teda postupne udomácňuje na celoslovenskej úrovni a získava cenné skúsenosti, vďaka ktorým majú deti možnosť napredovať, či už v tabuľke, ale aj v systéme a predvedenej hre. Držme im palce!

Program turnaja Sásová Cup 2017

Prvé buly Sásová Cup 2017 je na programe v sobotu 7. októbra o 9:00 hod., turnaj vyvrcholí finálovým zápasom o 17:00 hod.. Zápasy a budú hrať 2 x 12 minút hrubý čas. Všetci ste vítaní.

09:00 Žraloci – Springfield

09:30 One Taxi – Serafins

10:00 LostTalents – Žraloci

10:30 Springfield – Dredy

11:00 One Taxi – LostTalents

11:30 Dredy – Serafins

12:00 One Taxi – Žraloci

12:30 Springfield – Serafins

13:00 LostTalents – Dredy

13:30 Serafins – Žraloci

14:00 One Taxi – Dredy

14:30 LostTalents – Springfield

15:00 Žraloci – Dredy

15:30 Serafins – LostTalents

16:00 Springfiled – One Taxi

16:30 o 3. miesto (3. a 4. tím v tabuľke)

17:00 finále (1. a 2. tím v tabuľke)

 

Zdroj: (dem), Foto: BBHbÚ