Handzuš si dal poriadnu letnú prípravu, šetrí iba koleno

ŠPORT
0 /

Michal Handzuš už šiesty týždeň naplno zarezáva v Banskej Bystrici. V posilňovni si dáva poriadne do tela a nezaháľa ani pod oblohou. Absolvuje dlhšie behy aby zistil ako na tom bude v auguste na ľade. Iné športy nateraz idú bokom.

Michal Handzuš si iba výnimočne zahral na nedávnej akcii spoluhráča Tomáša Surového futbal v Medzibrode, avšak s ortézou na nohe kvôli neposlušnému kolenu. Práve to ho najviac limituje v letnej príprave. „Koleno nie je na tom najlepšie. Bojím sa, aby som si niečo nespôsobil, preto som hral futbal s ortézou. Nikdy som ju predtým nemusel použiť, ale teraz si predsa len dávam pozor pri futbale a nepúšťam sa ani do nejakých dlhých šprintov. Telo už nie je najmladšie, čiže skôr dávam dôraz na drinu posilňovni a absolvujem dlhšie behy,“ prezradil nám 38-ročný center.

Handzuš sa rozhodol ísť na ľad koncom júla a spoločne trénovať s banskobystrickými hokejistami. Po pár jednotkách na štadióne zbadá ako na tom vôbec je a či si trúfne na nejakú zahraničnú súťaž. Nateraz je v hre jedna zo známych severských krajín a Švajčiarsko. „Začiatkom augusta uvidím ako sa budem cítiť a potom sa aj rozhodnem ako ďalej. Prioritou je teraz pre mňa dať si poriadnu letnú prípravu. Vidieť čo moje telo zvládne a podľa toho sa zariadim. Teda či pôjdem do zahraničia, ostanem doma, alebo skončím s hokejom,“ tvrdí náš banskobystrický rodák, ktorého manželka pod Urpínom je už v druhom stave a obaja teda očakávajú ďalší prírastok do rodiny. „Tehotenstvo manželky ma v tomto uvažovaní neovplyvňuje. Ak sa rozhodnem, že niekam pôjdeme, tak si sadneme a dohodneme sa na tom spoločne. Momentálne je to všetko o mojom tele. Zatiaľ sa cítim dobre, avšak som iba v hrubej príprave, takže je náročné nejako sa hodnotiť. Chcem dať do toho v lete všetko a potom sa uvidí ako to bude,“ zdôraznil Michal Handzuš.

Držiteľ Stanley cup-u sa vrátil z predvlaňajšej sezóny v Chicagu Blackhawks do extraligovej Banskej Bystrice, kde v minulej sezóne odohral 40 zápasov a zaznamenal 30 kanadských bodov za 18 gólov a 12 asistencií. S materským klubom získal strieborné medaily, následne odmietol reprezentačnú pozvánku na majstrovstvá sveta v Česku. Odôvodnil to vtedy nedostatočnou výkonnosťou. „Posledné sezóny som mal dlhé, plus prišli do toho aj zranenia, pre ktoré som nemohol nič robiť, takže moje telo bolo takpovediac zhumplované. Vlaňajšia sezóna bola už trošku oddychovejšia z pohľadu toho, že som veľa necestoval. Viac času sme trávili v Banskej Bystrici. Teraz chcem dať fakt do toho všetko. Takéto dlhé leto som asi ani nemal, na žiadnu dovolenku sa už nechystám a uvidím, čo mi povie telo po takejto tvrdej príprave,“ dodal vždy na seba prísny Handzuš.

Autor: Jozef Balko, Foto: (mp)