FOTO: „Barani“ rozdávali pred štadiónom podpisy i úprimné úsmevy na každú stranu

ŠPORT
0 /

Hokejový klub „baranov“ usporiadal v pondelok podvečer pre fanúšikov a priaznivcov HC ’05 iClinic Banská Bystrica rozlúčku so sezónou a autogramiádu hráčov. Prišli stovky Bystričanov, ktorí na stretnutie so svojimi hviezdami pokojne čakali v dlhočižnom rade.

Marketingový a obchodný manažér klubu Atila Béreš pripravil pre fanúšikov plagáty mužstva s podpisovými kartami. Viacerí malí či veľkí priaznivci „baranov“ si priniesli na podpisy hráčov dresy, hokejky, šály či iné predmety s klubovým znakom. Zapájal sa aj maskot Baran, ktorý sa podpisoval srdiečkom.

Rad fanúšikov, ktorý akoby nemal konca, sa pohol po piatej, keď si za stoly s perami a fixkami sadli hráči HC´05 iClinic Banská Bystrica. Okrem podpisov „barani“ rozdávali aj nekonečné úsmevy, najmä keď sa so svojimi priaznivcami fotili. Záujem o spoločné foto bol obrovský.

Na konci radu stolov bol obľúbený brankár „baranov“ Jason Bacashihua. U neho končili všetci fanúšikovia a vskutku sa musel obracať. Nielen pri autogramiáde, ale aj na spoločnom fotení takmer s každým, kto k nemu prišiel. Bral to s neodolateľným úsmevom a úprimným pohľadom do objektívu.

Predstavitelia Ultras Iskra venovali hráčom, trénerom a vedeniu klubu plakety o ich čestnom členstve vo fanklube. Rozruch medzi fanúšikmi nastal, keď hokejistov prišiel podporiť čerstvý svetový šampión najprestížnejšej organizácie WMC v thajskom boxe Vladimír „Dracula“ Moravčík.  Popisovať sa musel aj on.

Tréner HC´05 Vladimír Országh o Moravčíkovi povedal:

„Je to náš perfektný fanúšik, ktorý nám vyjadroval podporu aj počas posledného finálového zápasu, veľmi si to vážime. Na oplátku sme mu držali palce v jeho sobotňajšom víťaznom zápase s Thajčanom Bernenungom.”

Vlado Moravčik reagoval slovami:

„Titul som venoval práve im a budúci rok získa HC´05 vlastný aj v hokeji.“

Tak ako popoludní na Radnici aj podvečer pred zimným štadiónom vládla na stretnutí s našimi hokejistami veľmi dobrá a uvoľnená nálada. Predsa len striebro v Tipsport extralige má svoju cenu, obzvlášť keď „barani“ dali do každého zápasu všetko. Vo finále neboli horší, skôr naopak, len to šťastie sa priklonilo na druhú stranu. Nevadí, na rok to už môže vyjsť…

Autor: (tom), Foto: Mirka Chabadová