FOTO: KK Iskra získal na majstrovstvách SR tri medaily

ŠPORT
0 /

 Tohtoročná krasokorčuliarska sezóna 2017/2018  bola pre bystrický klub KK Iskra veľmi úrodná. Podarilo sa mu nielen udržať si svoje postavenie v Slovenskom pohári klubov na nádhernom desiatom mieste v konkurencii 34 registrovaných klubov, ale aj vykorčuľovať si tri medaily na majstrovstvách SR.

Prvú medailu si v Novom Meste vykorčuľoval Marko Piliar v kategórii starší žiaci. Po krátkom programe sa priebežne umiestnil na 2. mieste, ktoré si udržal aj nasledujúci deň po voľnej jazde. Celkovo si teda udržal svoju pozíciu a domov si odniesol striebornú medailu.

Na ružomberskom štadióne si v kategórii Nádeje 8 vykorčuľovala bronz Alexandra Rumanovská.

V Bratislave sa naša Sofia Daubnerová v kategórií Basic staršie umiestnila na 3. mieste a priniesla do klubu taktiež bronzovú medailu. V tejto kategórií jazdil najvyšší počet pretekárov – spolu až 66 dievčat a chlapcov. A preto je to zaslúžená medaila a získať ju bolo naozaj náročné.

Keďže nomináciu na Majstrovstvá SR si treba vybojovať a dostať sa medzi najlepších pretekárov Slovenska, s hrdosťou treba spomenúť aj ostatné dievčatá z klubu KK Iskra Banská Bystrica, ktoré sa nominovali na majstrovstvá Slovenska  v krasokorčuľovaní a obsadili krásne miesta:

Nicol Lara RIAPOŠOVÁ  – 5. miesto/Basic staršie

Nella ŠTULAJTEROVÁ – 7. miesto/Basic staršie

Lucia MATEJKOVÁ – 8. miesto/Basic staršie

Romana HABALOVÁ – 9. miesto/Basic staršie

Ema HOLLÁ – 8. miesto /Nádeje 9

Zuzana TONČÍKOVÁ – 14. miesto /Nádeje 9

Alexandra PRIMUSOVÁ – 12. miesto /Ml. žiačky 11

Emma ŠTULAJTEROVÁ  – 16. miesto /Staršie žiačky

Viktória ŠABOVÁ –  8. miesto / Juniorky

Lujza KOMŽÍKOVÁ -18 . miesto /IK mladšie Silver

Barbora JELÍNKOVÁ – 5. miesto /IK staršie  Silver

Lucia STRAKOVÁ  – 5. miesto /IK staršie  Gold

Všetky dievčatá podali krásne výkony. Ukázali, že vedia bojovať a všetky si zaslúžia náš obdiv. Veľká vďaka patrí aj trénerkám Zuzke BabiakovejSise Končokovej. Majú veľa trpezlivosti. Dievčatá i chlapcov pripravujú počas celého roka. Vďaka nim sa z KK Iskra BB stal vysoko profesionálny klub, ktorý dokáže pripraviť mladé talenty  až na majstrovstvá  SR.

Aj keď sezóna 2017/2018 skončila, naďalej všetci bystrickí krasokorčuliari, ale aj deti, ktoré napínavú chuť pretekov ešte len okúsia, trénujú počas celého leta. Všetkých čakajú sústredenia, tvrdé tréningy na ľade i mimo neho. Veď nová sezóna je tu čoskoro a musia si nacvičiť nové jazdy, dočistiť prvky, naučiť sa množstvo nových skokov, piruet či krokových variácií.

Na záver nám z klubu KK Iskra poslali aj tento dovetok:

„Všetky deti z nášho klubu sú také úžasné, že napriek tomu, že počas celej sezóny tvrdo makali, prehĺtali slzy pri škaredých pádoch, stále držali spolu – pripravili na záver krásnu exhibíciu pre rodičov. Nacvičili tančeky a predviedli sa v plnej paráde. Bola to taká odmena pre nás rodičov a všetci sme sa utvrdili v tom, že naše deti žijú spolu s ľadom a korčuľami, ktoré neodmysliteľne patria k ich životom.“

Všetkým bystrickým krasokorčuliarkam a krasokorčuliarom držíme palce, aby bolo pre nich úspešná aj  nová sezóna 2018/2019.

 

Autor: (cb + Ľ&L&R), Foto: Ľ&L&R