Druhý ročník Banskobystrického chodeckého mítingu sa blíži

ŠPORT
0 /

Medzinárodné preteky v atletickej chôdzi pod názvom „Banskobystrický chodecký míting“ sa uskutočnia v sobotu 29. septembra 2018 v Parku pod Pamätníkom SNP v Banskej Bystrici. Slávnostné otvorenie II. ročníka je naplánované na 13:00 hod.

Súťažiť sa bude vo všetkých vekových kategóriách podľa platných pravidiel Slovenského atletického zväzu na certifikovanej trati, ktorej profil si v minulom ročníku pretekári pochvaľovali. Rozhodcovská komisia bude pozostávať z najväčších odborníkov atletickej chôdze na Slovensku a v zahraničí.

Pozvanie prijali olympijskí víťazi Jozef PribilinecMatej Tóth, zástupcovia Slovenského atletického zväzu, päťnásobná účastníčka zimných olympijských hier Martina Halinárová a ďalší známi športovci.  Svoju účasť prisľúbili okrem klubov zo Slovenska aj tímy z Litvy, Talianska, Poľska, Českej republiky a Maďarska. Jednu z posledných možností plnenia limitov na vrcholné podujatia však určite využijú aj pretekári ďalších krajín a fanúšikovia športu sa majú na čo tešiť.

„Teším sa, že Banskobystrický chodecký míting môžeme zorganizovať po minuloročnom úspechu už druhý rok a do nášho krásneho mesta pricestujú športovci z rôznych krajín. Podujatie je zapojené aj do Európskeho týždňa športu 2018 a verím, že sa zapíše medzi úspešné tradičné podujatia nášho mesta,“

hovorí riaditeľka ŠK BCF Dukla Banská Bystrica Erika Karová.

 „Slávnostný charakter podujatiu dodá aj skutočnosť, že sa preteky konajú v období, kedy si pripomíname historicky prvé atletické olympijské víťazstvo Slovenským športovcom Jozefom Pribilincom 23. Septembra 1988 na OH v Soule. Tiež, že súčasťou podujatia bude v jeho závere aj vyhlásenie najúspešnejšieho chodca SR za rok 2018,“

 dopĺňa Juraj Benčík, tréner najúspešnejších chodcov.

 V kategóriách mužov a žien na 10 km prví traja pretekári dostanú finančné odmeny.  (500, 300, 100 eur). V ostatných kategóriách prví traja obdržia vecné ceny, medaile, poháre a diplomy. Najlepší výkon celého podujatia bude odmenený „Veľkou cenou BCF“.

Hlavným organizátorom podujatia je  športový klub BCF Dukla BB. Partnermi podujatia sú BCF s.r.o., VŠC Dukla BB, Slovenský atletický zväz. Podujatie je organizované s finančnou podporou BBSK a Mesta Banská Bystrica – Európskeho mesta športu 2017 a koná sa pod záštitou primátora mesta Banská Bystrica Jána Noska.

Prihlasovanie je možné do 25. septembra na mailovej adrese krsnakova@bcfduklabb.sk, viac info na www.bcfduklabb.sk

Pozvaní sú všetci priaznivci najúspešnejšej slovenskej atletickej disciplíny, aby prišli stráviť príjemné sobotňajšie športové popoludnie s chodcami.

CHODECKÉ PRETEKY BCF 2018 plagát