V derby Priechod so Sásovou nerozhodne, Jakub zdolal Selce

V. LIGA
0 /

V piatej futbalovej lige skupine C sa hralo 18. kolo, v ktorom boli na programe dve okresné derby. V tom prvom Priechod hostil Sásová a duel sa skončil zmierlivou remízou 1:1. Druhé sa hralo v Jakube, kde domáci pokorili neďaleké Selce 3:1. Hrochoťania neuspeli v Lovči. Prekvapujúca je prehra lídra súťaže Čierneho Balogu na pôde posledných Hontianskych Nemiec.

Prejdime na prvé derby stretnutie v Priechode, kam prišla Sásová. Zápas dvoch tradičných účastníkov piatej ligy sa hral za chladného počasia, no už od úvodu sa diváci vôbec nenudili a okrem dobrého tempa videli aj záživný a vzhľadom na skúsenosti oboch kádrov už i málo vídaný technický futbal. Obe mužstvá boli počas celého priebehu maximálne vyrovnané a to nielen hrou, ale i počtom šancí. Za hostí mal prvú vyloženú Murín, no trafil len žrď a v takmer rovnakej situácii sa na opačnej strane ocitol Hejčík, aj jeho zakončenie skončilo na žrdi. Ďalšie šance na oboch stranách sa dali označiť za polovičné, v oboch prípadoch to boli nepríjemné strieľané centre, na ktoré však zakončujúci hráči oboch tímov nestihli včas zareagovať. Ako prví otvorili skóre domáci v 26. minúte, kedy spoza vápna po Hejčíkovom priťuknutí parádne vypálil Peter Zehnal a umiestnenou strelou nedal Čavojovi žiadnu šancu – 1:0. Sásová mala najväčšiu šancu na vyrovnanie pár minút pred polčasom, ale hrajúci tréner Marek Jobko sám zoči-voči brankárovi Veselovi trestuhodne netrafil bránku.

V druhom dejstve tempo hry už nebolo príliš vysoké. Miernu územnú prevahu mal Priechod, avšak na vyložené šance zvíťazila Sásová. Pár ich mali i domáci, no väčšinu z nich pokryla dobre organizovaná defenzíva súpera a pri prieniku Knižku a zákroku Čavoja došlo ku diskutabilnému momentu, ale píšťalka hlavného arbitra zostala nemá. Ešte predtým sa bystrickému mužstvu podarilo vyrovnať, keď sa po skvelom centri z ľavej strany parádne vo výskoku zavesil útočník Peter Murín a hlavičkou do protipohybu brankára Vesela zaslúžene zabezpečil stav 1:1. V poslednej polhodine zápasu mal ešte dobrú šancu domáci Hejčík, jeho strelu Čavoj vyrazil na roh. Hostia mali vyložené príležitosti dve, najprv Murín po podobnej akcii ako pri vyrovnávajúcom góle, no tentoraz tesne minul žrď a neskôr Chomovi takmer istý gól prekazil vynikajúcim defenzívnym zákrokom stopér Milan Slobodník. Okresný derby zápas sa tak skončil rovnako ako na jeseň na pôde Sásovej nerozhodne (z tohto zápasu sú fotografie).

OFK 1950 Priechod – ŠK Sásová 1:1 (1:0)

Góly: 26. Zehnal – 57. Murín. Rozhodoval: Mikloš. ŽK: M. Vajda, Šinkovkin, Molnár – Smekal, Gibala . Diváci: 150.

Druhé derby sa odohralo v Jakube, kam si odskočili Selce. Ten kto prišiel neskoro na zápas, nevidel dva góly. Padli totiž veľmi rýchlo. Skóre otváral už v siedmej minúte domáci Mišány, v deviatej odpovedal na opačnej strane Kurta. Mišány v drese Jakuba sa presadil do prestávky aj druhýkrát, konkrétne v 24. minúte, zabezpečil tak svojmu celku vedenie 2:1. V druhom polčase sa Selce snažili vyrovnať, ale domáci boli proti. O ich tretí gól sa postaral v 59. minúte Pánik a definitívne tak umlčal súpera, ktorý už nedokázal nájsť streleckú odpoveď.

TJ ŠK Sokol Jakub – ŠK Selce 3:1 (2:1)

Góly: 7. a 24. Mišány – 59. Pánik. Rozhodoval: Bulla. ŽK: P. Poljovka – Koctúr. Diváci: 150.

Hrochoťania cestovali do Lovče a v prvom polčase nedali gól z hry. Domáci sa ujali vedenia v 24. minúte po zásahu Rybára. V 31. minúte fauloval brankár Sámel, takže náš celok dostal výhodu pokutového kopu, ktorý premenil Sláva – 1:1. Do šatní na prestávku sa však nešlo za nerozhodného stavu, pretože v 43. minúte sa presadil Neuschl. Tento futbalista dal aj tretí gól svojho tímu po zmene strán. Úspešný bol v sedemdesiatej minúte a umlčal tak snahu hostí o vyrovnanie. Hrochoť potom znížila Baitarom na 3:2, ale duel do remízy nedotiahla. Domáci totiž v závere udržali jednogólové vedenie a získali tak všetky body.

TJ Lovča – ŠK Hrochoť 3:2 (2:1)

Góly: 26. Rybár, 43. a 70. Neuschl – 32. Sláva (z 11m), 74. Baitar. Rozhodoval: Gombala. ŽK: Rybár, Sámel, Neuschl – Bondarchuk, Hraško, Uhliar. Diváci: 150.

Ostatné výsledky: Krupina – B. Štiavnica 8:1, D. Niva – Hliník n. Hr. 3:1, H. Nemce – Č. Balog 2:1, Š. Bane – Lieskovec – odložené.

Budúci víkend sú na programe zápasy 19. kola. V nedeľu 30. apríla o 16.00 hodine v derby Selce privítajú Priechod, Sásová hostí doma Štiavnické Bane, Hrochoťania privítajú Banskú Štiavnicu a Jakub sa predstaví v Hliníku nad Hronom..

Poradie:

1. Č. Balog 39b, 2. Krupina 35b, 3. Sásová 31b, 4. Selce 27b, 5. Jakub 26b, 6. D. Niva 25b, 7. Lovča 24b, 8. Priechod 23b, 9. Štiavnické Bane 22b, 10. Hrochoť 22b, 11. Hliník n. Hr. 22b, 12. Lieskovec 20b, 13. B. Štiavnica 17b, 14. H. Nemce 15b.

Autor: (cb), Foto: facebook OFK 1950 Priechod (z duelu so Sásovou)