Barani v Cardiffe už s novými dresmi s bilanciou jedna prehra a jedna výhra

ŠPORT
0 /

Hokejisti Banskej Bystrice majú za sebou už aj prvé dva prípravné zápasy na ľade súperov. Predstavili sa v nových dresoch v Cardiffe, v hlavnom meste Walesu a zaknihovali si najprv prehru a potom aj výhru.

O výsledkoch našich hokejistov informuje oficiálny web ´baranov´. Prvé z dvoch prípravných stretnutí sme na ľade Cardiffu Devils nezačali dobre a už v 4. minúte pri vylúčení Ferleťáka tečoval nahodený puk domáci Myers v početnej výhode. Po inkasovanom góle sa hra vyrovnala a viac šancí mali naši hokejisti. V 8. minúte nevyužil Kafka spoluprácu s T. Surovým. V polovici prvej tretiny Matoušek nepretlačil puk za domáceho gólmana a v 15. minúte nevyužil strelou bez prípravy Hickmott dobrú prácu Tamášiho. Sieť brány súpera sa podarilo rozvlniť Kafkovi na konci prvej tretiny, no jeho tvrdá strela sa obtrela na našu smolu len o bočnú sieť.

V druhej tretine mohli zvýšiť domáci vedenie, no strela Myersa sa smerovala do žrde Bacashihuovej svätyne. V 24. minúte sa dostali domáci do prečíslenia 3:1, ale náš Maione skvele zasiahol.

Posledné dejstvo sme začali výborne. Chybu obrancu Cardiffu využil T. Surový, keď naservíroval puk Petrovi Kafkovi a ten nemal problém zakončiť z medzikružia. Domácim sa darili presilovky, v 47. minúte využili svoju druhú pri vylúčení Ťavodu zásluhou Ulmera. Ján Ťavoda svoju chybu vzápätí napravil a strelou od modrej v 51. minúte vyrovnal – 2:2. Rozhodnúť stretnutie mohol v 56. minúte Alex Tamáši, v prečíslení 2:1 však ponúknutú šancu od Kafku nezužitkoval. Keď sa už všetci pripravovali na predĺženie, dve sekundy pred koncom tečoval Hothamovu strelu medzi Bacashihuovu betón Ulmer a privodil víťazstvo na stranu mužstva z Walesu.

Cardiff Devils – HC ´05 iClinic Banská Bystrica 3:2 (1:0, 0:0, 2:2)

Góly: 4. Myers (Hotham, Asselin), 47. Ulmer (Doucet, Martin), 60. Ulmer (Hotham, Martin) – 41. Kafka (T. Surový), 51. Ťavoda (Lamper). Vylúčenia na 2 min.: 6:5– Presilovky: 2:0. Oslabenia: 0:0.

HC ´05 iClinic: Bacashihua – Mikuš, Ďatelinka, Gründling, Cebák, Maione, Wishart, Ťavoda, Matushkin – Bezúch, T. Surový, Kafka – Andrisík, Tamáši, Hickmott – Matoušek, Češík, Lamper – Adamčík, M. Surový, Ferleťák

V druhom prípravnom stretnutí proti Cardiffu Devils sme hrali bez zraneného Cebáka v bránke s Košarišťanom. Opäť o tom referuje oficiálny web ´baranov´. Do prvej tretiny nastúpili hokejisti spod Urpína vo väčšom tempe ako domáci. Skóre stretnutia mohol otvoriť v 6. minúte Lamper, no jeho tečovaná strela obtrela bránku súpera. V 11. minúte sme mali šťastie, keď pri hre štyroch proti štyrom Batchova strela prepadla za Košarišťana, no náš gólman ju ešte stihol pred bránkovou čiarou priľahnúť. Naši hokejisti dali o sebe vedieť v závere tretiny. V 18. minúte síce domáci gólman zlikvidoval dobrú šancu Ďatelinku pri prečíslení 2 na 1, no 16 sekúnd pred koncom už bol prikrátky na dokonalé vyšachovanie domácej obrany úspešne zakončil Alex Tamáši a poslal HC ´05 do vedenia.

V druhom dejstve sa hralo v dobrom tempe, hra sa prelievala z jednej strany na druhú. Domácu bránku ohrozila dvojica T. Surový – Lamper v oslabení, no skóre sa nemenilo. V 29. minúte pekne zakombinovali Mikuš s Kafkom, na konci akcie bol Hickmott, ale Bowns v bránke Cardiffu bol pozorný. V polovici stretnutia horelo tentokrát pred našou bránkou, ale v rozhodujúcom momente puk skĺzol z čepele Douceta. V 33. minúte sme išli do dvojgólového vedenia zásluhou Kristiána Ferleťáka. Wishart ho dlhou prihrávkou našiel na červenej čiare a tento náš hokejista tvrdou strelou švihom vymietol pravý horný roh bránky. V 40. minúte to už bolo 0:3, keď strela Mateja Češíka od modrej prekvapila Bownsa. Domáci ale stihli odpovedať ešte do prestávky. Tentoraz 11 sekúnd pred koncom druhej tretiny po krásnej akcii znížil A. Hotham.

V záverečnej časti mohol hneď v úvode zvýšiť skóre Mikuš, no pravý betón brankára Cardiffu bol proti. V 46. minúte sa to ale podarilo Tyovi Wishartovi, keď prízemnou strelou od žŕdky zvýšil skóre na 4:1. Domácim sa však podarilo znížiť v 52. minúte pri našej dvojnásobnej presilovke, keď Batch vycvičil Maioneho a Košarišťanovi nedal šancu. Devils vycítil šancu vyrovnať skóre, no záver stretnutia poznačila značná nervozita na obidvoch stranách. Z Walesu napokon odchádzame s víťazstvom v druhom stretnutí 4:2.

Cardiff Devils – HC ´05 iClinic Banská Bystrica 2:4 (0:1, 1:2, 1:1)

Góly: 40. A. Hotham (Asselin), 52. Batch20. Tamáši (Maione, Bezúch), 33. Ferleťák (Wishart), 40. Češík (Hickmott, Kafka), 46. Wishart (Lamper). Vylúčenia na 2 min.: 4:5. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 1:0

HC ´05 iClinic: Košarišťan – Ďatelinka, Mikuš, Wishart, Maione, Ivanič, Gründling, Matushkin – Kafka, T. Surový, Hickmott – Matoušek, Češík, Lamper – Ferleťák, Tamáši, Bezúch – Andrisík, M. Surový, Vydúrek – Adamčík

Autor: (cb + web HC´05), Foto: Cardiff Devils