Veselé Vianoce príde do Banskej Bystrice popriať Lucie Bíla

KULTÚRA
0 /

Pred Vianočnými sviatkami Banskú Bystricu navštívi populárna česká speváčka Lucie Bíla. 16. decembra 2015 v športovej hale Štiavničky o 19:00 hod. nás uvedie do príjemnej atmosféry Vianoc a Nového roku svojím koncertom pod názvom Bíle Vánoce Lucie Bíle spolu s orchestrom a zborom pod vedením Petra MALÁSKA.

Lucie Bíla

Lucie Bíla je už niekoľko rokov najpopulárnejšou speváčkou Česka a tiež Slovenska. Od začiatku 90-tych rokov ju môžeme sledovať vo väčšine muzikálov českej scény. Jej domovskou scénou je Divadlo Ta Fantastika, ktorého je polovičnou spolumajiteľkou s producentom Petrem Kvatochvílem. V oblasti popovej huby Lucie Bíla vydala celú radu sólových albumov, s ktorými úspešne dobýva rebríčky českých hitparád a jej hity ako Ave Maria, Láska je Láska, Trouba či Miluji Ťe zná takmer každý. Vo filme sme mohli Lucii vidieť napríklad v rozprávke Princezná ze mlejna, vo filmoch Král Ubu, Čas dluhů. Lucie má talent aj ako scenárista a moderátor, čo dokázala v najsledovanejšom programe českých televíznych staníc – MISS Desatiletí.

Za svoje najväčšie doterajšie úspech považuje Lucie svoje dve vystúpenia na hudobnom festivale Pražské jaro 98. Posledné roky pôsobila aj ako porotkyňa v zábavnej relácii Československo má talent.

Vďaka svojmu mimoriadnemu talentu, humoru, bezprostrednému vystupovaniu ale aj zmyslu pre pomoc tým, ktorý ju naozaj potrebujú, sa zaraďuje k najpopulárnejším a najobľúbenejším osobnostiam Českej republiky. Určite aj kvôli týmto faktom je mnohonásobnou držiteľkou prestížnych ocenení – Českého Slávika, Ceny TýTý, Cien akadémie populárnej hudby a mnohých ďalších významných ocenení.

Vstupenky na toto podujatie si môžete zakúpiť na www.ticketportal.sk alebo v Informačnom centre mesta Banská Bystrica.
lb_5_10_2015small

Zdroj: www.luciebila.com, Foto: ilust.