VIDEO: V piatok začína URPÍN FEST 2014

KULTÚRA
3 /

Futbalový štadión ŠK Kremnička bude patriť v piatok 4. a sobotu 5.júla festivalu URPÍN FEST 2014. Jeho organizátorom je OZ URPÍN z Banskej Bystrice v spolupráci s Tirish pub a Rock klub Tartaros.

Hlavný organizátor podujatia Miroslav Lupták z OZ Urpín pre náš portál uviedol:

„Tohto roku je Urpín Fest 2014 naše najväčšie podujatie. Na jeseň zorganizujeme benefičný koncert pre detský domov Slniečko a potom ešte jednu akciu pre mladé kapely  v našom meste.“

Pripravené sú dve hudobné pódiá

Poslaním festivalu URPÍN FEST 2014 je bojovať hudbou proti násiliu a netolerantnosti s podporou mladých začínajúcich kapiel z Banskobystrického kraja. K dispozícii budú dve hudobné pódiá. Na URPÍN a Tartaros stage uvidíte skutočné hudobné hviezdy.

Vystúpia Zuzana Smatanová so skupinou, Marián Varga, IneKafe, Chinaski, Alkehol, Znuzecnost, N.V.U., Forgotten Tomb z Talianska, Dorota Nvotova, Saturnus z Dánska, Shining zo Švédska, Karpina, Pyopoesy, Depresy, Mäso, ABBa, Peacock Ball, The Paranoid, Mafia Corner, In Cinema, Claymore z Bulhraska, Gazdasgrind a ďalší.

 

Vedľajšie pódium bude patriť mladým začínajúcim kapelám, ktoré sa po predošlej súťaži dostali do finále a sú zaradené do programu URPÍN Fest 2014. Na ich podporu bola vydaná spoločná CD kompilačka, ktorú dostanú návštevníci ako bonus k vstupenke na festival.

ART stage

Na tomto pódiu si môžu návštevníci pozrieť len v sobotu od 11:00-17:00 hod. výstavu čiernobielych fotografií Filipa Topola a kapely Psí vojáci od Karla Šustera. K tomu budú znieť ich skladby. Premietať sa budú aj študentské filmy z festivalu Tell it quick a mnoho ďalších produkcií. Zaujímavý bude aj výjazdný bar „Už jsme doma“ v nekomerčnom stane, kde sa budú premietať hudobné filmy a originálne dokumenty československej undergroundovej a aternatívnej scény. K tomu všetkému množstvo súťaží a dobrej nálady.

Brány areálu URPÍN Fest 2014 sa v Kremničke otvárajú v piatok 4.júla o 12:00 hod. a v sobotu 5.júla od 11:00 hod., zatvárajú sa zasa vždy o 00:03 hod. Možnosť stanovania je na priľahlých voľných neobrábaných lúkach a nikým nevlastnených lúkach.