FOTO: Bystrina potešila pred Vianocami seniorov na Jilemnického

KULTÚRA
0 /

Medzi seniorov do Domova dôchodcov a domova sociálnych služieb SENIUM na Jilemnického ulici prišli vo štvrtok členovia FS Bystrina. Pred Vianocami priniesli klientom DS a DSS nádhernú ľudovú hudbu so spevom.

Táto milá akcia sa uskutočnila vďaka  projektu Kultúra bez hraníc (VÚC) a Klauni rozdávajú smiech (Ministerstvo kultúry SR), ktorý pripravila  Lýdia Baranová z Oddelenia kultúry MsÚ Banská Bystrica. V domove pre seniorov sa vystúpenie bystrických folkloristov konalo v príjemnom prostredí  s vianočnou výzdobou.

„Tento projekt vznikol vo vzájomnej  spolupráci Mesta Banská Bystrica, Banskobystrického samosprávneho kraja a Ministerstva kultúry SR. Vďaka úsiliu nadšencov tieto inštitúcie  podporili dobrú vec,“

hovorí pani Baranová.

Zámerom projektu je  priniesť trochu kultúry a zábavy skupine seniorov v domovoch sociálnych služieb, ktorí nemajú reálnu možnosť sami ísť na nejaké kultúrne predstavenie, pretože kvôli vysokému veku alebo chorobe sú často imobilní. Program sa preto uskutočňuje priamo v ich domovoch.

Umelci z FS Bystrina svojím profesionálnym vystúpením zaujali prítomných seniorov, pričom niektorí si s nimi aj zaspievali a zaspomínali na svoju mladosť. Nechýbal ani úprimný potlesk po každej skladbe. Bolo to užitočné spríjemnenie často jednotvárneho života našich seniorov v predvianočnom období.

Autor: (tom), Foto: Mirka Chabadová