Cestovateľský utorok: Etiópia očami fotografa Eduarda Gensereka

Výstava
0 /

Banskobystrický samosprávny kraj v spolupráci so Stredoslovenským múzeom v Banskej Bystrici vás pozývajú aj v roku 2015 na stretnutia s cestovateľmi, každý prvý utorok v mesiaci. 3.marca 2015 o 17:00 hod. to bude výstava fotografií známeho fotografa a cestovateľa Eduarda Gensereka v Tihányiovskom kaštieli.

Prvý marcový týždeň môžete vidieť vzrušujúce fotografie Banskobystričana Euarda Gensereka z jeho potuliek po Afrike s názvom „Etiópia“. Základom jeho tvorby je najmä reportážna fotografia, divoká príroda a portréty. Kvôli foteniu precestoval veľa krajín i celé Slovensko. Jeho srdcovou záležitosťou je pre jej rôznorodosť Afrika, kam sa v posledných rokoch pravidelne vracia.

Už niekoľko rokov je oficiálnym fotografom dvoch prestížnych festivalov – filmového Art Film Festu a multimediálneho Bažant Pohoda Festivalu. V minulosti spolupracoval so spravodajskými agentúrami ČTK a AFP.

„K  objektívu som si našiel cestu už v detstve. Práca s ním ma fascinovala a vyvolávala chcenie vedieť o fotení, či fotografii viac a viac. Netrvalo dlho a uvedomil som si, že pozeranie sa na svet cez objektív fotoaparátu a následný proces spracovania reality do fotografie je to, čo ma napĺňa, a čo chcem v živote ešte dlho robiť, Fotografia je vyjadrením mojich vlastných pocitov a hlavne prostriedkom, pomocou ktorého chcem v ľuďoch vyvolávať radosť,“

hovorí o svojej tvorbe  Eduard Genserek..

Začiatkom januára sa historická banskobystrická Radnica stala miestom krstu Genserekovej novej autorskej obrazovej publikácie BANSKÁ BYSTRICA. Autor knihy, dlhoročný fotograf, cestovateľ, milovník Afriky a víťaz 1. miesta v kategórii Šport na Slovak Press Photo v roku 2014 v nej  zachytil na 187 fotografiách mesto spod vrchu Urpín, srdce Slovenska – Banskú Bystricu.

Nezabudnite prísť v utorok 3. marca 2015 o 17:00 hod. do Tihányiovského kaštieľa na Etiópiu. Oplatí sa vidieť tú neobyčajnú krásu ďalej krajiny na originálnych fotografiách.  Vstupné je 1,50 €

Autor: (tom), Foto: Eduard Genserek