Bábkové divadlo na Rázcestí hrá pre dospelých poslednýkrát v sezóne

KULTÚRA
1 /

Divadelná sezóna 2017/2018 sa pomaly blíži k svojmu záveru. Bábkové divadlo na Rázcestí do konca mája uvedie posledné predstavenie z repertoáru pre dospelé publikum, hoci v programe pre deti a rodiny pokračuje do konca júna.

Úplným záverom sezóny bude už tradične prezentácia práce účastníkov a účastníčok tvorivých dielní DramaKlub a Tvorivé písanie, ktoré celoročne fungujú pri BDNR.  Na posledný divadelný zážitok pre dospelých sa môžete tešiť v stredu 30. mája o 19:00 hod.       

Pôjde o druhú verejnú reprízu najnovšej inscenácie BDNR Monológy na doma. Inscenácia mala premiéru 4. mája a podieľal sa na nej mladý tvorivý tím. Je zložená z troch súčasných minipríbehov, hovoriacich o bránach a zákutiach našich vnútorných svetov.

„Čo nám prináša a berie globalizácia? Nakoľko vstupuje do našej každodennej reality a medziľudských vzťahov? Je tolerancia len sympatické slovo alebo sme pre ňu ochotní obetovať aj naše názorové pohodlie? Kedy prijímame pravidlá komerčnej spoločnosti? A uvedomuje si vôbec čím všetkým žijeme za dverami našich domovov?“

uvažujú nad témami jednotlivých monológov režisérka Monika Tatarková a dramaturgička Petra Kovalčíková.

Monológy na doma sú jedným z posledných diel vynikajúcej nemeckej dramatičky Ingrid Lausund, ktorá je mimoriadne angažovanou autorkou, vo svojich hrách sa zaoberá rôznorodými pálčivými problémami súdobej spoločnosti. Aktuálne píše a režíruje v jednom z najvplyvnejších mimoberlínskych divadiel Deutsches Schauspielhaus v Hamburgu. Text tejto renomovanej dramatičky je na Slovensku inscenovaný po prvýkrát.

Príďte sa rozlúčiť so sezónou a nakuknúť za dvere, možno aj vlastných vnútorných svetov. Bábkové divadlo na Rázcestí Vás srdečne pozýva.

monology_plagat

Zdroj: Monika Tatarková, Foto: BDNR