8.benefičný koncert Michala Červienku pre detských onkologických pacientov

KULTÚRA
0 /

Štátna opera v Banskej Bystrici zažije v piatok 7.novembra o 18:00 hod. zaujímavý  benefičný koncert pre malých pacientov banskobystrickej  Kliniky detskej onkológie a hematológie.

Tradíciu benefičných koncertov s týmto zameraním vytvoril v Banskej Bystrici Michal Červienka, mladý virtuózny hráč na akordeón a finalista súťaže Slovensko má talent.  Ich poslaním je informovať verejnosť o aktivitách občianskeho združenia Svetielko nádeje, ktoré pomáha detským onkologickým pacientom a ich rodinám.

Zároveň má  posilniť dôveru ľudí v zmysluplnosť občianskej iniciatívy a ukázať konkrétne príklady využitia prostriedkov darovaných občianskemu združeniu Výnos koncertu je venovaný na podporu projektov občianskeho združenia Svetielko nádeje.

Benefičné koncerty majú vďaka účasti špičkových hudobníkov aj mimoriadne vysokú umeleckú úroveň.
V tohtoročnom koncerte spolu s Michalom Červienkom vystúpi Miriam Rodriguéz-Brülová a komorný orchester Capella Istropolitana.

V programe odznejú skladby Richarda Galliana, Astora Piazzollu, M. D. Pujola, R. Dyensa, K. Mjaskova, v zaujímavých úpravách. Návštevníkov čaká veľa virtuozity, radosti z hudby, prekvapení a tiež dobrý

pocit, že pomohli dobrej veci.  Doterajšie koncerty boli vždy vypredané.

Odporúčame všetkým Bystričanom, ktorým nie je ľahostajný osud malých onkologických pacientov a majú radi kvalitné hudobné umenie, aby v piatok 7.novembra o šiestej večer prišli do banskobystrickej Štátnej opery a spojili dobré s užitočným.

Zdroj: Svetielko nádeje