Vďaka Dňu hasičov bude v bystrickej Europe opäť poriadne horúco

SPRÁVY
0 /

Vysoká dávka adrenalínu, ohnivé plamene, ale i prúdy ľadovej vody čakajú na všetkých návštevníkov bystrickej Europy už v polovici júna.

V priestoroch nákupného centra sa už tradične stretnú dobrovoľní, ale i profesionálni hasiči, ktorí si zmerajú sily v náročných disciplínach. Deň hasičov bude mať aj tento rok spomienkový charakter, jeho súčasťou budú aj dynamické ukážky a súťaže, vďaka ktorým sa ako skutoční hasiči budete cítiť aj Vy.

V sobotu 16. júna od 9:00 hod. sa bystrická Europa premení na arénu plnú adrenalínových situácií. Organizátori Dňa hasičov si pripravili pre návštevníkov centra opäť štedrú nádielku interaktívnych a divácky atraktívnych konceptov. V centrálnom priestore, na strešnom parkovisku, či na plochách pred obidvomi vchodmi do centra si preveria svoje zručnosti aj tí najskúsenejší hasiči.

,,Jednou z najatraktívnejších súťaží je medzinárodná súťaž TFA, známa aj ako súťaž o najtvrdšie hasičské prežitie. Táto sa uskutoční v našich priestoroch už po jedenásty krát. V rámci TFA si svoje kvality priamo v akcii môžu preveriť ženy i muži z profesionálnych radov, ale i z dobrovoľných hasičských zborov,“

informuje o programe Viktor Maceják, Marketing Manager Europa SC. Súťažiť sa bude už tradične v štyroch disciplínach – veža, schody, hadice a prekážková dráha.

Súčasťou Dňa hasičov bude aj 21. ročník Memoriálu Pavla Snopka a Jozefa Dobríka – hasičov, ktorí pred viac ako 20 rokmi tragicky zahynuli pri požiari v obci Ponická Huta. V rámci Memoriálu si hasiči zmerajú sily v extrémne náročných podmienkach – na začiatku súťaže dostanú všetky tímy rozdielne zadania, ktorých podmienky im nie sú vopred známe. V priebehu 15 minút musia v simulovanej situácii vyslobodiť z auta účastníka dopravnej nehody.

Aj v tomto ročníku si náročnosť hasičského remesla môžete vyskúšať na vlastnej koži aj Vy. 

,,Na podujatí opäť nebude chýbať prezentácia hasičskej techniky, či ukážky činnosti Hasičského záchranného zboru, z ktorých bude tuhnúť krv v žilách určite aj najtvrdším povahám,“

pozýva na podujatie Maceják. Okrem napínavých momentov si v rámci programu na svoje prídu aj tí najmladší.

,,Tak ako obvykle, aj tento rok budeme plniť sny všetkým deťom, ktoré sa túžia stať požiarnikom. Pre najmladších obdivovateľov tohto povolania sme pripravili súťaž Malý hasič,“

dodáva Maceják. Programom bude opäť sprevádzať Marek ,,Polo“ Polomský.

 

plagat den hasicov

Zdroj: Europa BB, Foto: Mirka Chabadová