Komunikácia v areáli Múzea SNP bude pre autá uzatvorená

SPRÁVY
0 /

Múzeum SNP v Banskej Bystrici na základe požiadavky mesta v roku 2010 dočasne odstránilo zákaz vjazdu do svojho areálu, čím sprejazdnilo komunikáciu pre majiteľov domov susediacich s múzeom. Od polovice januára bude cesta opäť uzatvorená.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPožiadavkou mesta Banská Bystrica pred dvomi rokmi bolo sprejazdniť komunikáciu na niekoľko týždňov, no trvalo to až do začiatku roka 2013. Po Novom roku bolo vedenie múzea nútené pristúpiť k obnoveniu pôvodného dopravného značenia so zákazom vjazdu, čo však viacerí nedisciplinovaní vodiči nerešpektujú. Z tohto dôvodu Múzeum SNP oznamuje, že dňom 16. januára 2013 uzatvára komunikáciu aj pomocou pevných prekážok pre všetky motorové vozidlá.

Doterajšie sprejazdnenie komunikácie spôsobilo jej neúmerné poškodzovanie, zvýšené náklady na údržbu, ale aj bezpečnosť návštevníkov expozície. Múzeum SNP muselo v roku 2012 uvoľniť značné finančné prostriedky na opravu poškodených častí vozovky v dôsledku vysokej frekvencie dopravy, na ktorú táto komunikácia nebola dimenzovaná. Nedisciplinovanosť vodičov zároveň spôsobuje neustále poškodzovanie zelene tým, že parkujú aj na miestach, ktoré na to nie sú určené. Dochádzalo aj k poškodzovaniu majetku štátu v správe múzea i ohrozovaniu návštevníkov, pretože komunikácia slúži aj k ich vstupu do expozície múzea.

Nič netrvá večne a všetko je len dočasné. Tak je to aj so spomínanou komunikáciou, ktorú nebudú môcť využívať ani majitelia domov v susedstve Múzea SNP. Jednoducho ju zničila zvýšená doprava, na ktorú nebola stavaná.

Zdroj: Múzeum SNP