FOTO: Z parkovacieho domu pri MsÚ je zatiaľ stále iba jama

SPRÁVY
6 /

Pohľad okoloidúcich na oplotené stavenisko pri mestskom úrade, kde vlani od júna do novembra prebiehali stavebné práce na novom Parkovacom dome VAVPARKING BB, je aj koncom apríla 2014 rovnaký. Vo vykopanej  základovej jame sa nič nedeje.

Investor VAV invest, s.r.o. pôvodný májový termín dokončenia parkovacieho domu ešte koncom minulého roka posunul na október 2014. Oficiálnym dôvodom prerušenia stavebných prác bola prekládka inžinierskych sietí, ktorých skutočné uloženie sa líšilo oproti podkladom k projektu. Ešte predtým to bol zdĺhavý výber dodávateľa stavby, ktorým je Hornex a.s.

Okrem toho sa prehodnocovala aj pôvodne 11-podlažnú výška administratívnej časti objektu, z ktorej zostalo napokon šesť podlaží, ako je uvedené aj v stavebnom povolení. V prvom nadzemnom podlaží sú situované polyfunkčné obchodné priestory. Ďalšie nadzemné podlažia aj so strechou tvoria parkovacie miesta s čiastočným polyfunkčným zameraním a službami.

Dokončený objekt so službami sa napojí na existujúcu obslužnú komunikáciu na Triede SNP. Zásobovanie a vstupy budú situované zo strany MsÚ. Na to si však ešte budeme musieť počkať, aj keď stále nevedno, dokedy. Rovnako ako na normálne parkovanie občanov, ktorí si chodia  na mestský úrad vybavovať svoje úradné  záležitosti.

Najnovším problémom investora je financovanie celej stavby.

V súčasnosti prebiehajú rokovania s financujúcimi bankami v projekte VAVPARKING BB. Po ukončení rokovaní budeme verejnosť informovať,”

uviedol  pre portál bbonline.sk konateľ VAV invest, s.r.o. Ing. Peter Valach.

Parkovací komplex VAVPARKING s kapacitou 211 parkovacích miest, v ktorom budú aj služby s obchodmi, banka, kaviareň s reštauráciou a priestory pre administratívu, tak stále čaká na opätovný rozbeh stavebných prác. 

Zdroj: Bystricoviny.sk, vizualizácie: VAV invest