Exprimátorovi Gogolovi v Lesoch SR zrušili funkciu hovorcu, hľadá si prácu

SPRÁVY
41 /

Pre bývalého banskobystrického primátora Petra Gogolu nastali po odovzdaní funkcie Jánovi Noskovi bežné starosti normálneho smrteľníka. Hľadá si prácu.

Minulý piatok krátko po inaugurácii nového primátora Peter Gogola novinárom povedal:

„Oznámil som vedeniu štátneho podniku, že som ukončil pôsobenie na poste primátora 12. decembra. Odpovedali mi, že prvý pracovný deň po tomto termíne sa mám hlásiť u pána generálneho riaditeľa s tým, že predmetom nášho rozhovoru má byť otázka môjho ďalšieho pôsobenia.“

Ako je známe pred svojím nástupom do funkcie primátora v roku 2010 pracoval Gogola v štátnom podniku Lesy SR ako hovorca, odkiaľ ho zamestnávateľ uvoľnil z práce. Preto logicky prvá cesta exprimátora viedla v pondelok ku generálnemu riaditeľovi jeho materského podniku.

„Moja pozícia hovorcu bola zrušená. S generálnym riaditeľom sme prebrali možnosti môjho ďalšieho pôsobenia v tomto podniku. Neviem, či tam zostanem, zvažujem to ešte,“

uviedol Peter Gogola po návšteve Lesov SR pre TASR.

Jeho pôvodné povolanie je učiteľ. Pôsobil na ZŠ na Ďumbierskej a ZŠ Slobodného slovenského vysielača. Ako hovorca a šéfredaktor podnikového časopisu Lesník neskôr pracoval v štátnom podniku Lesy SR. Odtiaľ odišiel, keď so skupinou kolegov podal trestné oznámenie o možnom tunelovaní lesov. Po parlamentných  voľbách 2010 mu vtedajší minister pôdohospodárstva Zsolt Simon ponúkol návrat do Lesov SR, kde zotrval až do svojej úspešnej kandidatúry na primátora.

Budeme ďalej sledovať, kam sa napokon zaradí banskobystrický exprimátor. Jeho predchodcovia sa zväčša vrátili k svojej pôvodnej práci. Ivan Saktor, ktorý bol dlhé roky šéfom odborov,  má stavebnú firmu, Ján Králik učí na UMB, Igor Presperín je riaditeľom školského internátu a Stanislav Mika sa venuje včelárstvu.

Autor: (tom), Foto: Ilustr.