Začiatkom októbra sa chystá nová svetelná výstava LIGHT EXPO na Námestí SNP

SPRÁVY
0 /

Banskobystrické Námestie SNP po dvoch rokoch opäť ožije jedinečným  spojením svetla a umenia. Začiatkom októbra čaká Bystričanov druhý ročník výstavy  pod názvom LIGHT EXPO: svetlo&design, ktorú do nášho mesta opäť prináša spoločnosť LEDeco solution, s.r.o. s ďalšími partnermi, vrátane mestskej samosprávy.

Po dvoch rokoch opäť svetelná exhibícia na hlavnom bystrickom námestí

Viacerým nám zostal v pamäti úžasný Strom života zo svetla a krásny svetelný Anjel. Jedinečná výstava svojho druhu na Slovensku prichádza do Banskej Bystrice na jeseň 2015, konkrétne od 2. – 18. októbra s množstvom originálnych umeleckých noviniek a zaujímavostí, ktorými vás prekvapí počas dvojtýždňovej exhibície. 

Nielen vďaka svojmu inovatívnemu zmýšľaniu, ale najmä kvôli neustálej nespokojnosti s existujúcimi riešeniami pre vás svetelní dizajnéri pripravili zaujímavú web stránku www.light-expo.eu, kde máte horúce novinky vždy po ruke. Obsahovú stránku webu, na ktorom sa stále pracuje,  tvoria najmä novinky a zaujímavosti z príprav podujatia, ako aj pracovné návrhy, rozhovory s partnermi podujatia a samozrejme fotografie a videá.

Iniciátori a organizátori podujatia z LEDeco solution, s.r.o. v spolupráci s mestom Banská Bystrica a ďalšími náruživcami originálnych nápadov, dizajnu a svetla budujú spolu s občanmi túto jedinečnú tradíciu. Alternatívny dizajnérsky pohľad a know-how s optickými vláknami do celého eventu prináša FOSALI® – fibre optic solutions & lighting.

Organizátori chcú počúvať vaše hlasy, aby boli schopní pripraviť podujatie, ktoré splní všetky očakávania a vytvorí veľkolepú atmosféru na námestí. Práve preto pre záujemcov zriadili možnosti diskusie, ktoré sa nachádzajú pod každým článkom, kde veľmi radi privítajú všetky vaše postrehy, námety, rady či pripomienky. Môžete k tomu využiť aj sociálne siete.

Na príprave výstavy pracuje skvelý tím umelcov

V júni prebehlo prvé stretnutie umelcov, ktorí tento rok participujú na open-air exhibícii a výsledný mix bude neskutočne zaujímavý. Okrem iných fantastických tvárí a prívržencov sa aj teraz  s nadšením púšťajú do prác miestni úspešní umelci Igor Latta a Anna Hrubovčáková, ktorí boli už pri samotnom zrode LIGHT EXPO: light&design. V tíme privítali aj populárneho výtvarníka Milana Nemeša, ktorý je okrem iného aj organizátorom Sochárskeho symfónia Anjelskych dní.

 Umeleckú myšlienku podujatia tento rok vdýchla etablovaná španielska dizajnérka Laura Murguira – zakladateľka spoločnosti Hazlighting, spolu aj so svojím kreatívnym tímom svetelných dizajnérov. V sekcii „Tím“ nájdete profily všetkých participujúcich umelcov, organizátorov a nadšencov tejto skvelej myšlienky, ktorý sa neustále rozrastá.

 

 

Zdroj: Light Expo, Foto: Mirka Chabadová