Za krádeže ide 32-ročný Bystričan s kamoškou do väzenia

SPRÁVY
1 /

Na banskobystrickom  Okresnom súde riešili prípad viacerých krádeží  vlámaním do objektov a áut v meste pod Urpínom. Za ich dokázané spáchanie ide 32-ročný Bystričan  Ivana B. so svojou rovesníčkou Martinou do väzenia.

Recidivista Ivan, ktorý je už vo väzení,  dostal miesto súhrnného trestu šesť rokov a štyri mesiace nepodmienečne, jeho kamoška štyri roky odňatia slobody nepodmienečne.

Obaja odsúdení vlamači sa vo februári 2012 vlámali do rodinného domu na ulici Mladých budovateľov v Banskej Bystrici, odkiaľ  Ukradli navigačný systém, svadobné obrúčky, pár zlatých náušníc s rubínom, náhrdelník a ďalšie zlaté šperky. Zobrali si so sebou aj značkový parfum, notebook, slnečné okuliare a peňažnú hotovosť. Majiteľovi domu spôsobili škodu vo výške takmer 7.000 eur.

Súdny senát preukázal Ivanovi B. aj krádeže vlámaním do šiestich motorových vozidiel v Banskej Bystrici. Ukradol z nich autorádiá, digitálnu kameru, navigáciu, mobilné telefóny, ale nepohrdol ani povinnou výbavou, dokladmi a ďalšími predmetmi. Vlámal sa tiež do novinového stánku, z ktorého ukradol cigarety. Hoci mu polícia za predchádzajúce priestupky zakázala viesť motorové vozidlo, nerešpektoval to a šoféroval ďalej, akoby sa nič nestalo.

Bystričan Ivan spáchal pokračujúci prečin krádeže, prečin poškodzovania cudzej veci a prečin marenia výkonu úradného rozhodnutia. So svojou kamoškou Martinou sa formou spolupáchateľstva dopustili zločinu krádeže a prečinu porušovania domovej slobody.

Rozsudok zatiaľ nenadobudol  právoplatnosť. Martina B. sa odvolala hneď po jeho vyhlásení,  prokurátor a Ivan B. sa k rozsudku vyjadria v zákonnej lehote.

Zdroj: Bystricoviny.sk