Vo Zvolene sa pri posunovaní v malej rýchlosti zrazil nákladný vlak s osobným

SPRÁVY
0 /

Na nákladnej železničnej stanici vo Zvolene došlo v piatok 15. decembra okolo štvrtej popoludní menšej zrážke osobného s nákladným vlakom. Zrazili sa pri vzájomnom posune, pričom došlo k ľahkým zraneniam niekoľkých cestujúcich, u jedného .to boli zranenia stredne ťažké.

Operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici Dušan Hancko k tomuto incidentu uviedol:

„Vlaky do seba narazili len pri nevysokej rýchlosti, pričom v osobnom vlaku sa ľudia zranili pádom na zem. Vlaky pritom ostali na koľajniciach. Ľahké zranenie utrpelo do desať osôb.“

Vlak sa nevykoľajil ani z neho neunikali prevádzkové kvapaliny. Hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko Tomáš Kováč k zraneniam cestujúcich povedal:

„Všetkých zranených ošetrili na mieste a jedného cestujúceho previezli so strednými zraneniami na ošetrenie do nemocnice. Bol to náraz v malej rýchlosti možno 20 – 30 kilometrov za hodinu.  O príčine nehody je v tomto štádiu ťažko hovoriť. Mieru zavinenia určí vyšetrovanie. Vlak pôjde určite na kontrolu. Preverí sa jeho stav, ale vážne poškodenie nepredpokladáme.“

Osobný vlak smeroval zo Zvolena do Fiľakova, cestovalo v ňom 60 ľudí. Ostatných cestujúcich, ktorí vyviazli z nehody bez zranení, odviezli do cieľových staníc evakuačným autobusom hasiči.

 

Autor: (dem), Foto: TASR a policajné