V mestskom parku našli ďalšiu mŕtvolu – Bystričan (†65) ležal pri lavičke

SPRÁVY
1 /

V novembri sa mestský park v Banskej Bystrici stáva miestom nálezu mŕtvol. 9.novembra večer tu našli na drevenej hojdačke obeseného 62-ročného Bystričana a v nedeľu 22.novembra predpoludním zasa mŕtveho 65-ročného bezdomovca ležiaceho pri lavičke.

Mŕtveho muža našla dopoludnia žena, ktorá išla tadiaľto so psom. Ležal nehybne vedľa lavičky, na ktorej mal položenú teplú vetrovku, dáždnik a igelitovú tašku. Jeho kamaráti ho videli živého ešte nad ránom, preto si nevedia vysvetliť, čo sa mu stalo.

„On bol taký samotár. Žil na ulici a rád si aj vypil. Mal zdravotné problémy, v noci aj chrčal, ale nevedeli sme, o čo ide,“

povedal pre TV JOJ jeden z prítomných bezdomovcov v prítomnosti policajnej hliadky, ktorá zabezpečila priestor nálezu mŕtvoly.

K mŕtvemu musel prísť aj obhliadajúci lekár, ktorý vylúčil cudzie zavinenie. 65-ročného Bystričana potom identifikoval príbuzný.

„Polícia v Banskej Bystrici začala vyšetrovanie pre usmrtenie. Na určenie príčiny smrti bola nariadená pitva,“

uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

V mestskom parku aj v tomto chladnejšom počasí bežne prespávajú bezdomovci. Sú zvyknutí na zimu, ale v spojení s alkoholom to môže byť zabijácka kombinácia…

Zdroj: KR PZ BB, Foto: ilustračné